afieroma

Οι σεφ των διακοπών

21 εστιατόρια - προορισμός σε όλη την Ελλάδα που πρέπει να δοκιμάσετε

Apocalypsis

Apocalypsis Πάτμος

Εκλεπτυσμένη ελληνικότητα

Με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη στα ηνία, το κομψό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Patmos Aktis» είναι ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα Δωδεκάνησα με Χρυσό Σκούφο και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Με σκηνικό το ειδυλλιακό περιβάλλον του πανέμορφου κόλπου του Γροίκου, λίγα βήματα από το κύμα και με θέα το Αιγαίο, κομψό και πάμφωτο, το εστιατόριο «Apocalypsis» κάνει τη διαφορά αφού είναι ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα Δωδεκάνησα με Χρυσό Σκούφο και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης δημιουργεί μια εκλεπτυσμένη κουζίνα που αντλεί γεύσεις και υλικά από τη βαθιά ελληνική παράδοση και την αναπλάθει με συναρπαστική πρωτοτυπία. Από τα περίτεχνα πιάτα του, μας έμειναν αξέχαστα το ταρτάρ γαρίδας με ούζο και μαύρη μαγιονέζα από ταραμά (φωτό), η λακέρδα «τατάκι» από φρέσκο τόνο με σαλάτα αγγούρι, μήλο, κάρι, παγωτό καυτερής μουστάρδας και ασύρτικο ξίδι, το μοντέρνο χοιρινό πρασοσέλινο με πουρέ σελινόριζας, πρασοπιτάκι και «αέρα» λεμόνι από το ψητό του και το αρνάκι με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, ζελέ από στιφάδο ντομάτας και στραγγιστό γιαούρτι. Στο φινάλε θα απολαύσετε μοναδικά επιδόρπια, όπως το γαλακτομπούρεκο 2015 από φρέσκο ανανά brulee με γλυκάνισο, μαύρο ρούμι και παγωτό αμυγδαλωτό.

TIP: Με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη στα ηνία, το κομψό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Patmos Aktis» είναι ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα Δωδεκάνησα με Χρυσό Σκούφο και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Apocalypsis Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος , τηλ. 2247032800 , www.apocalypsis-patmos.gr?