Πιπεριά

Αραξοβόλι ψαρογεύσεων στήν ενδόχωρα


Με γαστρονομικούς κάβους στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Άπω Ανατολή, η «Πιπεριά» κλείνει τον Μάρτιο 16 ολόκληρα χρόνια λαμπρής ιστορίας στη θαλασσοφαγία στην ενδοχώρα των Β.Π. Το μενού συνταιριάζει αρμονικά τις διεθνείς γεύσεις με την ελληνική θαλασσινή κουζίνα. Απλός ο χώρος, σε ύφος μοντέρνας ταβέρνας, περιβάλλεται από τζαμαρίες για άπλετο φυσικό φως, ενώ στον τοίχο μια μεγάλη ανοιχτή προθήκη προβάλλει τη δυνατή συλλογή από ούζα και τσίπουρα.

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες ορίζουν την πλακόστρωτη αυλή με τα τραπεζάκια για σερβίρισμα τον καλό καιρό. Φρεσκότατα ψαράκια (γαύρος, σαρδέλα, αθερίνα, κουτσομουράκια), όστρακα και θαλασσινά... Πιάτα που «γράφουν» ο ντάκος με νιώτικο σκοτύρι και κρίταμο, η φάβα Φενεού με τραγανό απάκι και τρουφόμελο, το χαλούμι στη σχάρα με τσάτνεϊ σύκου, το μαριναρισμένο λαβράκι σε μοσχολέμονο με καπνιστό αλάτι, το ριζότο με χτένια και αχινό. και στα επιδόρπια τιραμισού με κρέμα μήλο και crumble με κανέλα. Wine list με 30 ετικέτες, ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, ευγενικό σέρβις αλλά και καλές τιμές.

Άγγελου Σικελιανού 8 & Ανδριανείου, Νέο Ψυχικό, 2106729114,
www.piperia.com.gr, εστιατόριο πιπεριά

Ο χάρτης

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό

Τηλ. 2106729114, 2106728438

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Εστιατόριο-Πιπεριά-355821927935167/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944