Μ ε τον μαέστρο της θαλασσινής κουζίνας Γιώργο Παπαϊωάννου στο τιμόνι, η ψαροταβέρνα του Μικρολίμανου ψηφίζεται από τους θαλασσολάγνους ως η κορυφαία της Αθήνας εδώ και χρόνια. Η δεξιοτεχνία του και ο πρωταθλητισμός στην αναζήτηση εξαιρετικής πρώτης ύλης από όλα τα ελληνικά πελάγη υποστηρίζει άνετα κλασικά εδέσματα, όπως το ασυναγώνιστο φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με την τραγανή πετσούλα στο τηγάνι και ο ψητός ροφός, αλλά και πιο ασυνήθιστα πιάτα, όπως η κοκκινιστή κουτσομούρα και μια σειρά από βελούδινα ελληνικά «σασίμι» – signature δημιουργίες το «σασίμι» κόκκινης γαρίδα Κοιλάδας, το φοβερό καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια ή το βουτυράτο ταρτάρ τόνου.
Μαγειρευτά όπως λινγκουίνι με αχινό, σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της και αχνιστά μάγουλα ροφού εμπλουτίζουν κατά περίσταση το μενού, ενώ ο λιτός λευκός χώρος με την τεράστια ναυτική ασπρόμαυρη φωτογραφία κάνει focus στη γοητευτική θέα της Μαρίνας Μικρολίμανου. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017.
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 2104225059
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
Τηλ. 2104225059
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Papaioannou/133092190098115