Σαρδελάκι & Σαρδελάκι... με Θέα

Πρώτα ονόματα στη μαρκίζα της προσιτής γαστρονομίας


Το ντουέτο «Σαρδελάκι» (στη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη) δεν γνωρίζει τι σημαίνει «στασιμότητα». Μετά τη σούπερ επιτυχία του «Σαρδελάκι... με Θέα» στη Βουλιαγμένη, που ξεκίνησε πέρυσι και όπου δεν βρίσκεις θέση να καθίσεις –και δικαίως αφού πίνεις το ουζάκι σου με τα θαλασσινά και το γαυράκι σου στο καλύτερο θαλασσινό πόστο από τον Πειραιά μέχρι και το Σούνιο, σε τιμές αφοπλιστικά χαμηλές–, το δημοφιλέστατο «Σαρδελάκι» στη Γλυφάδα άλλαξε πόστο, μετακομίζοντας στο χώρο του πρώην «Ψαρώσαμε»: τζαμαρίες μπροστά για χάζι, ένα oyster bar για να διαλέγεις επιτόπου τα κυδώνια, τις γυαλιστερές και τα στρείδια σου και στο βάθος, κατεβαίνοντας λίγα σκαλάκια, μια στεγασμένη γλυκύτατη εσωτερική αυλή γεμάτη πράσινο, με ένα μεγάλο μπαμπού στη μέση αλλά κι ένα μπαρ για καφέ και ποτό.

Το πράσινο της ελιάς στους τοίχους και το λευκό στα τραπεζοκαθίσματα κυριαρχούν, η τσιμεντοκονία και το vintage πλακάκι στο πάτωμα φτιάχνουν ατμόσφαιρα νοσταλγική, τα παιδιά στο σέρβις με την ενδοσυνεννόηση διακτινίζονται αστραπιαία παντού. Το μενού προτείνει, όπως πάντα, μια ψαγμένη, πεντανόστιμη ψαροφαγία, που βάζει δίπλα στα κλασικά και γκουρμεδιές όπως κριθαρότο με μάραθο και λαβράκι σοτέ­ αλλά και λινγκουίνι με θαλασσινά και όστρακα.

Τελευταίες αφίξεις στο μενού ο τόνος τατάκι, το ταρτάρ σολομού και τα ψητά καβούρια, ενώ μέγα σουξέ παραμένει η κακαβιά και αδιαπραγμάτευτη αξία ο δίσκος με τα κρύα ορεκτικά, με την καταπληκτική θρακιώτικη σκορδαλιά από καρύδια και ψωμί.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, 2114021195 / Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 2109670913, Σαρδελάκι

Ο χάρτης

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη

Τηλ. 2109670913

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/sardelakimethea/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944