Δουράμπεης Oyster

Μοντέρνες νότες στην κλασική ψαροφαγία


Eδεσε για τα καλά το «Δουράμπεης Oyster» στο Νέο Ψυχικό και τελευταία βλέπει τα τραπέζια του να γεμίζουν από το… δυναμικό κοινό 25-40 ετών. Το μαγαζί έκανε αρχικά τη διαφορά με τη μεγαλύτερη ποικιλία από όστρακα και οστρακόδερμα που μπορείς να βρεις σε εστιατόριο: χτένια, χάβαρα, πορφύρες, καλόγνωμες, πίνες, καραβίδες, γαρίδες, αχινοί, γαλλικά κι ελληνικά στρείδια, φούσκες κ.λπ.

Πλέον δίπλα στα κλασικά, τηγανητή αθερίνα, χταποδάκι στη σχάρα, τηγανητό καλαμαράκι, γαρίδες σαγανάκι, μαριναρισμένα ψάρια, καραβίδα, ψιλή γαριδούλα (εξαιρετική), ενώ δυνατή παρουσία στην παλέτα των ορεκτικών σημειώνουν το καρπάτσιο και το ταρτάρ τόνου και σολομού. Βάση του μενού, φυσικά, παραμένουν τα ολόφρεσκα ψάρια που μοσχοβολάνε θάλασσα, άψογα ετοιμασμένα στη σχάρα ή στο τηγάνι. Μέγα σουξέ, κυρίως το μεσημέρι, κάνουν και τα μαγειρευτά –ψάρι αλά σπετσώτα (με ό,τι ψάρι θέλεις), μπουρδέτο, χταπόδι στιφάδο, σουπιές με σπανάκι, κόκκινες μακαρονάδες με γαρίδες και καραβίδες, λευκή μακαρονάδα με όστρακα…

Όχι πως αν ζητήσεις το βράδυ ένα μαγειρευτό, όπως πεσκανδρίτσα φρικασέ, υπάρχει περίπτωση να το στερηθείς. Η τεράστια­, πολύχρωμη σαλάτα «Δουράμπεης», με μαρουλοκαρδιές, ραπανάκι, ελιές πράσινες και μαύρες και ξεφλουδισμένες ντομάτες, κάνει link με τη μακρά ιστορία του μαγαζιού. Θεαματικό φινάλε με τη σούπερ μαρέγκα με παγωτό βανίλια και φράουλες, υπέροχους λουκουμάδες, πορτοκαλόπιτα αλλά και ασυναγώνιστα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού.

Αδριανείου 37, Νέο Ψυχικό, 2106710100, Δουράμπεης Oyster

Ο χάρτης

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό

Τηλ. 2106710100

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/oysterdrb/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944