Ρωσία

Ρωσία

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε μέσα από τις σεκάνς του «Δρ Ζιβάγκο», τις αριστουργηματικές περιγραφές του Tσέχοφ, τα ψυχογραφήματα του Ντοστογιέφσκι και τα ποίηματα της Άννα Αχμάτοβα. Αντιφατική και γοητευτική, προσφέρει ποικιλομορφία κι εναλλαγές που συναρπάζουν: από την αστική γοητεία της μοδάτης πλέον Μόσχας μέχρι την παγωμένη τούνδρα, από τα ski resorts μέχρι τις παραλίες και τις μυστηριώδεις λίμνες, από τα παγωμένα βουνά μέχρι τις στέπες... Στην καρδιά της η Μόσχα με το Κρεμλίνο, την Κόκκινη Πλατεία και τον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου, προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να αφιερώσουν ακόμη και δύο ώρες περιμένοντας στην ουρά για να επισκεφθούν το μαυσωλείο του Λένιν. Αν ανεβείτε στo Sparrow Ηills, θα θαυμάσετε μια πολύχρωμη πόλη, που πάλλεται από ζωή.
Ωστόσο, η Μόσχα έχει και μια σοβαρή αντίζηλο, την Αγία Πετρούπολη. Κομψά κτίρια δίπλα στις όχθες του Nέβα και των καναλιών του, καλoσχεδιασμένοι δρόμοι, όπως η διάσημη Nevsky Prospekt, πάρκα και κήποι, σκαλιστές γέφυρες και μνημεία με έντονη ευρωπαϊκή αύρα προδιαθέτουν τους επισκέπτες για το θαύμα που καλούνται να ανακαλύψουν: το Μουσείο Hermitage. Μάλιστα, αν βρεθείτε στη λεγόμενη «Βενετία του Βορρά» τον Ιούνιο, ετοιμαστείτε για τις Λευκές Νύχτες, όταν ο ουρανός δεν σκοτεινιάζει ποτέ. Βέβαια, Ρωσία δεν είναι μόνο οι πόλεις της, είναι και η ατμοσφαιρική λίμνη Βαϊκάλη, το «μπλε μάτι της Σιβηρίας», το οποίο θα δείτε μένοντας στην πόλη Listvyanka (must τα εξαίσια παστά και καπνιστά ψάρια της). Είναι οι απαλές, χρυσαφένιες ακτές του θερέτρου Kranz, γνωστό σήμερα ως Zelenpgradsk, είναι το όμορφο χωριό Gorodets στις όχθες του Βόλγα, είναι οι θερμές πηγές και τα χιονισμένα όρη της περιοχής Kamchatka Nalychevo, τα Ουράλια Όρη, οι στέπες και η Κασπία.
Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό που διασχίζει ολόκληρη τη χώρα ξεκινώντας από τη Μόσχα είναι μια ακόμα ιδιαίτερη εμπειρία. Στις οκτώ ημέρες του ταξιδιού του περνάει από το Irkutsk της Σιβηρίας για μια κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά της Βαϊκάλης ενώ καταλήγει στον τερματικό σταθμό του Βλαδιβοστόκ για μια παγωμένη γεύση της ρωσικής Άπω Ανατολής. Κάθε επισκέπτης καλείται να επιλέξει τη «δική του» Ρωσία αλλά και να επιστρέψει ξανά και ξανά προκειμένου να εξερευνήσει όλες τις πτυχές της.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ