Σμύρνη - Παράλια Τουρκίας

Τι να δείτε

Kadifekale
Το κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Kadifekale προσφέρει πανοραμική θέα στον κόλπο αλλά και στην Ιστορία: από την Ακρόπολη του Λυσιμάχου (από τον 4ο π.Χ. αιώνα) στο πιο πρόσφατο οθωμανικό παρελθόν.
Αρχαία Αγορά
Αξίζει μια επίσκεψη στην καλοδιατηρημένη αρχαία ελληνική αγορά, την οποία μπορείτε επίσης να θαυμάσετε στο φουλ από το λόφο Kadifekale, ενώ μαρμάρινα ευρήματα από τις ανασκαφές θα βρείτε και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Κοrdon
H πιο διάσημη περαντζάδα της πόλης θα σας χαρίσει υπέροχα σμυρναίικα ηλιοβασιλέματα – αλλά και κοκτέιλ after hours στα πολυσύχναστα γύρω bars.
Kemeralti
Ένας αχανής δαίδαλος από δρομάκια με εργαστήρια και πάγκους γεμάτους από κάθε λογής αγαθά. Στα στενά της αγοράς θα συναντήσετε επίσης διάσπαρτα τζαμιά, με πιο εντυπωσιακό το Hisar (από το 1597).
Πλατεία Konak
Δίνει ρυθμό στην καρδιά της πόλης, καταρχάς με το διάσημο ρολόι-σήμα κατατεθέν αλλά και με τα πολυάριθμα εστιατόρια και cafes. Δοκιμάστε γευστικό σαλέπι από τους πλανόδιους πωλητές και χαζέψτε την αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων – από τις σύγχρονες γεωμετρίες μέχρι το ομώνυμο ιστορικό τζαμί.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ