Λιουμπλιάνα

Τι να δείτε

Ljubljanski Grad
Must see της πόλης, το κάστρο ήταν κάποτε βασιλική κατοικία αλλά και φυλακή, ενώ σήμερα φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα και γαμήλιες τελετές. Μπορείτε να το επισκεφθείτε και τις απογευματινές ώρες, για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με θέα μέχρι και τις Άλπεις, αν το επιτρέπει ο καιρός.
Park Tivoli
Ο Γιόζε Πλέτσνικ σχεδίασε την κεντρική περαντζάδα του αγαπημένου πάρκου των κατοίκων, το οποίο έχει κι ένα μπαρόκ αρχοντικό στο πιο κεντρικό του σημείο.
Narodna Galerija
Η Εθνική Πινακοθήκη είναι αφιερωμένη στη σλοβένικη τέχνη από το 17ο μέχρι το 19ο αιώνα, κυρίως με έργα ρομαντικών και ιμπρεσιονιστών καλλιτεχνών (www.ng-slo.si ).
Muzej Novejse Zgodovine Slovenije
Η ταραχώδης ιστορία της χώρας τον 20ό αιώνα θα «ζωντανέψει» με αυθεντικά ντοκουμέντα μπροστά σας στο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, το οποίο στεγάζεται σε μια μπαρόκ έπαυλη στην ανατολική έξοδο του Park Tivoli (www.muzej-nz.si) .
Stolnica Sv. Nikolaja
Θα ξεχωρίσετε αμέσως τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου χάρη στον πράσινο τρούλο και στα δίδυμα καμπαναριά του, ενώ το μαρμάρινο εσωτερικό του θα σας εντυπωσιάσει με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τις εξαιρετικές σκαλιστές λεπτομέρειές του.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner