Βουδαπέστη

Τι να δείτε

Orszaghaz
Το κοινοβούλιο και η αντανάκλασή του στην επιφάνεια του ποταμού είναι μία από τις κλασικότερες καρτ ποστάλ της πόλης. Μάλλον δικαιολογημένα, αφού χρειάστηκαν 17 χρόνια και χίλιοι εργάτες για να κατασκευαστεί. Όσοι θέλετε να εξερευνήσετε τους εσωτερικούς του χώρους, μπορείτε να ακολουθήσετε τα οργανωμένα tours (συνήθως διαρκούν πενήντα λεπτά). Dohany utcai Zsinagοga
Στην εβραϊκή συνοικία, κοντά στην πλατεία Deak Ter, βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή του κόσμου, ύστερα από εκείνη της Νέας Υόρκης. Το σύμπλεγμα κτιρίων φιλοξενεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, το Μνημείο Ολοκαυτώματος και το Μνημείο Ηρώων.
Gellert-hegy
Λέγεται πως τον Μεσαίωνα συναντιόνταν σε αυτόν το λόφο τα βράδια οι μάγισσες της Βουδαπέστης. Εδώ βρίσκεται και το «Gellert Hotel» με τα φημισμένα λουτρά του. Tip: μπορείτε να απολαύσετε το νερό στις πολυτελείς πισίνες και να κλείσετε ημερήσιες θεραπείες ακόμη και αν δεν είστε ένοικοι του ξενοδοχείου.
Margitsziget
Στη μέση του Δούναβη υπάρχει μια μικρή όαση, το νησάκι Μαργαρίτα. Αφιερώστε ένα πρωινό στους κατάφυτους κήπους (με highlights το μικρό ιαπωνικό κήπο και τον κήπο των ρόδων), κολυμπήστε στις πισίνες και δροσιστείτε στα πάρκα με μια μπίρα στο χέρι.
Magyar Borok Haza
Το Σπίτι των Ουγγαρέζικων Κρασιών στεγάζεται σε ένα κτίριο νεο-γοτθικού ρυθμού στο λόφο του κάστρου. Περίπου 500 ετικέτες προσφέρονται για γευσιγνωσία, αντιπροσωπεύοντας το σύνολο των 22 οινοπαραγωγών περιοχών της χώρας. Ξεναγηθείτε στο κελάρι κι ενημερωθείτε για τις τοπικές ποικιλίες κρασιού τις οποίες θα δοκιμάσετε συνοδεία χειροποίητων τυριών (www.magyarborokhaza.com ).
Szepmuveszeti Muzeum
Το Μουσείο Καλών Τεχνών στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό και παρουσιάζει έργα αιγυπτιακής τέχνης αλλά και από την Κλασική Αρχαιότητα. Εδώ θα δείτε επίσης πίνακες των μεγάλων ζωγράφων των 13ου- 18ου αιώνων (από Ραφαήλ και Τιντορέτο μέχρι Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο και Γκόγια) αλλά και της μετέπειτα περιόδου, όπως οι Γκογκέν και Σεζάν (www.szepmuveszeti.hu ).
Szechenyi-gyοgyfurdο
Τα θερμά λουτρά βρίσκονται στο πάρκο Varosliget στην Πέστη. Το νερό στις εσωτερικές και τις εξωτερικές πισίνες πολυτελούς ροκοκό ρυθμού αγγίζει όλο το χρόνο τους 38 βαθμούς (www.szechenyibath.com ).
Budavari Palota
Αν και το εν λόγω παλάτι φέρει τη σφραγίδα των Αψβούργων, το τείχος που το περιβάλλει χτίστηκε από τον βασιλιά Bela IV προκειμένου να προφυλαχθεί η Βούδα από τις επιθέσεις των Μογγόλων. Περνώντας την Πύλη των Λεόντων, θα βρεθείτε στην εσωτερική αυλή του με τους πύργους. Εδώ στεγάζονται πλέον η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέσης και η Εθνική Βιβλιοθήκη Szechenyi.
Lipοtvaros
Η περιοχή υπήρξε κάποτε κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, μια και εδώ βρίσκονταν το κοινοβούλιο και πολλά υπουργεία. Πήρε το όνομά της από τον βασιλιά της Ουγγαρίας Λεοπόλδο ΙΙ και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πέστης. Νεοκλασικά κτίρια, αγάλματα, πλατείες, αντικερί και καλά εστιατόρια συγκεντρώνονται εδώ και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner