Ζερμάτ

Τι να δείτε

Matterhorn
Το βουνό με τη χαρακτηριστική κορυφή σε σχήμα πυραμίδας, αν και δεν είναι το υψηλότερο της Ελβετίας, είναι σίγουρα το πιο θεαματικό κι ένα από τα σύμβολά της. Στα ιταλο-ελβετικά σύνορα, φτάνει στα 4.478 μ., ενώ το Ζερμάτ αποτελεί το τέλειο παρατηρητήριο. Το βουνό κατακτήθηκε για πρώτη φορά (14/7/1865) από μια ομάδα με αρχηγό τον Βρετανό Edward Whymper, μια αποστολή που δυστυχώς στιγματίστηκε από το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Η κατάκτησή του εξακολουθεί να ελκύει σαν μαγνήτης ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Glacier Palace
Στο Matterhorn Glacier Paradise, το υψηλότερο σημείο στην Ευρώπη (3.883 μ.) που μπορείτε να προσεγγίσετε με τελεφερίκ, δεν θα πάτε μόνο για την πανοραμική θέα αλλά και για να επισκεφθείτε το «παγωμένο παλάτι» Glacier, το οποίο βρίσκεται 15 μ. κάτω από την επιφάνεια του πάγου. Σε ένα περιβάλλον υποβλητικό, με διακριτικό φωτισμό κι αιθέρια μουσική, θα μάθετε πληροφορίες σχετικές με την ίδρυση αυτού του ιδιαίτερου παλατιού, την επιστήμη της μελέτης των παγετώνων και θα θαυμάσετε εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο (www.matterhornparadise.ch ).
Matterhorn Museum - Zermatlantis
Κάτω από το γυάλινο τρούλο έχει στηθεί το σκηνικό ενός ολόκληρου χωριού: κυρίως το σπίτι του οδηγού βουνού ελκύει τα βλέμματα και η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στην πρώτη ανάβαση στην κορυφή του, μια αποστολή που στιγματίστηκε από το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Εκτίθεται επίσης και τμήμα του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την αποστολή. Το ιδιαίτερα δημοφιλές μουσείο διοργανώνει συχνά περιοδικές εκθέσεις αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (www.matterhornmuseum.ch )

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner