Ζυρίχη

Τι να δείτε

Landesmuseum Zurich
Οι μόνιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου της Ελβετίας διηγούνται την Ιστορία και παρουσιάζουν τον πολιτισμό της χώρας, από τους Προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Αναπαραστάσεις εσωτερικής διαρρύθμισης κι επίπλων δωματίων, παραδοσιακές στολές, νομίσματα και πίνακες θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο. Το μουσείο διαθέτει μία από τις πλουσιότερες συλλογές μεσαιωνικής τέχνης στην Ευρώπη, ενώ διοργανώνει συχνά και περιοδικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις (www.musee-suisse.ch ). Kunsthaus Zurich
Με την πιο σημαντική συλλογή μοντέρνας τέχνης στη Ζιρίχη, το μουσείο είναι δημοφιλές τόσο για τη μόνιμη συλλογή όσο και για τις περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνει. Εδώ θα βρείτε έργα των Βαν Γκογκ, Πικάσο, Μονέ αλλά και μια ευρεία γκάμα από έργα pop art κ.λπ. (www.kunsthaus.ch ).
Εκκλησία Grossmunster
 Οι δίδυμοι πύργοι της μεγαλύτερης εκκλησίας της πόλης σίγουρα θα σας τραβήξουν το βλέμμα σας. Η ρομανική-γοτθική βασιλική άρχισε να χτίζεται περίπου το 1100 και οι δυτικοί πύργοι της ολοκληρώθηκαν μόλις στα τέλη του 15ου αιώνα. Αναζητήστε μία από τις βραδινές ξεναγήσεις, διότι είναι πανέμορφη η νυχτερινή πανοραμική θέα της πόλης από την κορυφή (www.grossmuenster.ch ).
Schipfe
Μία από τις παλιότερες συνοικίες της πόλης, έχει υπάρξει κέντρο εμπορικών συναλλαγών, έδρα του εμπορίου μεταξιού κατά το 16ο αιώνα, κέντρο ναυπηγικής αλλά και λουτρόπολη. Στα μεσαιωνικά δρομάκια του θα κάνετε ανέμελες βόλτες, ποιοτικά ψώνια σε μικρά μαγαζάκια δίπλα στον ποταμό Limmat, νόστιμα τσιμπολογήματα για… αναπλήρωση ενέργειας αλλά και θα αφουγκραστείτε την Ιστορία του. Μη χάσετε τη θέα από το πάρκο Lindenhof.
Oper Zurich
Το νεο-μπαρόκ κτίριο της όπερας, στην όχθη της λίμνης, ολοκληρώθηκε το 1891 από τους Βιενέζους αρχιτέκτονες Hermann Helmer και Ferdinand Fellner. Σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, φιλοξενώντας σημαντικές και πολυάριθμες παραγωγές (μπαλέτο, όπερα, συναυλίες κ.ά.). Μάλιστα, προσφέρει πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα σε κατοίκους εξωτερικού, τα οποία περιλαμβάνουν εισιτήρια από και προς τη Ζιρίχη (με αεροπλάνο ή τρένο), διαμονή σε ξενοδοχείο και, φυσικά, εισιτήρια για την όπερα. Αν δεν καταφέρετε να απολαύσετε κάποια παραγωγή, πάντως, παρακολουθήστε κάποια από τις οργανωμένες ξεναγήσεις για να πάρετε μια γεύση από τα παρασκήνια (www.opernhaus.ch ).

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner