Γενεύη

Τι να δείτε

Jet d’Eau
Ψηλό σιντριβάνι, στη λίμνη της Γενεύης, αποτελεί πλέον και σύμβολο της πόλης. Εγκατεστημένο εδώ το 1891, θα σας εντυπωσιάσει καθώς πετά νερό σε ύψος 140 μ. και με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, ενώ το βράδυ, έτσι όπως φωτίζεται, μοιάζει ακόμη πιο θεαματικό.
Jardin Anglais
Από τα πιο όμορφα πάρκα της πόλης, κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης, με θέα στο λιμάνι με τα ιστιοπλοϊκά και τα εντυπωσιακά κτίρια στη βόρεια όχθη της λίμνης. Στην είσοδο θα σας επιφυλάξει την πιο όμορφη υποδοχή το Λουλουδάτο Ρολόι, φτιαγμένο από άπειρα λουλούδια, το οποίο εξυμνεί τη μακρόχρονη ελβετική παράδοση στην ωρολογοποιία.
St. Pierre Cathedral
Ο εντυπωσιακός καθεδρικός χρειάστηκε εβδομήντα χρόνια για να ολοκληρωθεί (1160-1230) και συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στιλ: κατά βάση γοτθικός με κάποια ρομανικά και νεοκλασικά στοιχεία, αποπνέει μια αίσθηση αυστηρότητας που διακόπτεται από ελάχιστα στοιχεία, όπως τα εντυπωσιακά υαλογραφήματα. Ακολουθήστε τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του καμπαναριού για να απολαύσετε τη θέα στην πόλη και στις Άλπεις.
Maison Tavel
Το παλιότερο σπίτι της Γενεύης, με τη γοτθική πρόσοψη και τα χαρακτηριστικά πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν κεφάλια ανθρώπων και ζώων, φιλοξενεί σήμερα ένα μουσείο αφιερωμένο στην καθημερινή ζωή την περίοδο μεταξύ 16ου και 19ου αιώνα. Στο ισόγειο πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις, ενώ στο υπόλοιπο κτίριο –από το κελάρι μέχρι τη σοφίτα– θα βρείτε από νομίσματα μέχρι ξύλινες πόρτες (www.ville-ge.ch/mah/index.php?content=1.&langue=eng ).
Place du Bourg-de-Four
Κεντρικό σημείο της Παλιάς Πόλης, η πλατεία με τα δημοφιλή cafes, εστιατόρια, γκαλερί και παλαιοπωλεία ήταν στον Μεσαίωνα η κεντρική αγορά. Περιβάλλεται, μεταξύ άλλων, από το επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο και το «Hotel de Ville» με την αναγεννησιακή πρόσοψη – παλιό δημαρχείο και νυν έδρα των αρχών του καντονιού.
Palais des Nations
Η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ βρίσκεται σε αυτό το κτίριο που χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936 και διαθέτει τη μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα παγκοσμίως. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ενώ μπορείτε να διαλέξετε και κάποια από τις θεματικές ξεναγήσεις που επικεντρώνονται σε ιστορικά, αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία του (www.unog.ch ).

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ