Κορσική

Τι να δείτε

Reserve Naturelle de Scandola
Βράχοι σε απίθανα σχήματα και χρώματα αλλά και σπηλιές είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης πριν από 250 εκατ. χρόνια. Καταφύγιο για σπάνια θαλάσσια πουλιά, δελφίνια και φώκιες αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θάλασσας (από το Porto), με την κρουαζιέρα να περιλαμβάνει και στάση για φαγητό στην πανέμορφη Girolata με τους πορφυρούς βράχους.
Les Calanques de Piana
Εντοπίστε έναν επίσκοπο με μονόκλ, το κεφάλι ενός σκύλου, μια αρκούδα και άλλους σχηματισμούς πάνω σε πορφυρούς βράχους, οι οποίοι ξεκινούν από τη θάλασσα και φτάνουν στο ύψος των 300 μ. Οι βράχοι είναι προσβάσιμοι μέσω θάλασσας (από το Porto) ή οδικώς προς την Piana.
Desert des Agriates
Αυτή η αχανής ερημική έκταση φημίζεται για δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τις Loto και Saleccia. Πάρτε το καραβάκι και προμήθειες από το St Florent, διότι η εναλλακτική είναι πεντάωρη πεζοπορία.
La Balagne
Ώρα για βόλτα στα ανέγγιχτα χωριουδάκια με τους πλακόστρωτους δρόμους της Balagne, στα βόρεια του νησιού. Φοβερά πανοράματα και ισχυρή δόση αυθεντικής κορσικανικής κουλτούρας.
Bonifacio Citadel
Η θέα από την ακρόπολη φτάνει μέχρι τη Σαρδηνία, ενώ οι λιγοστές πλατείες σφύζουν από ζωή μέχρι αργά το βράδυ. Ίσως η ομορφότερη από τις ακροπόλεις του νησιού.
La Castagniccia
Στην ήσυχη ανατολική πλευρά του νησιού, λιβάδια, ακατοίκητοι οικισμοί, βοσκοτόπια, άπειρες καστανιές και θέα που φτάνει σε ορισμένα σημεία μέχρι τα νησιά της Τοσκάνης.
Sartene
«Η πιο… κορσικανική από όλες τις πόλεις» και «η πόλη που κατοικείται από δαίμονες» είναι μόνο δύο από τους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν γι’ αυτήν. Όπως κι αν έχει, δοκιμάστε κάποιο από τα κρασιά της κι επισκεφθείτε το Προϊστορικό Πάρκο της γειτονικής Filitosa, όπου υπάρχουν αγάλματα και πέτρινες κατασκευές με ιστορία 8.000 χρόνων.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ