Νορμανδία

Τι να δείτε

Mont-Saint-Michel
Ξακουστό νησάκι μέσα σε κόλπο, με έντονα φαινόμενα παλίρροιας. Στην κορυφή βρίσκεται το εντυπωσιακό Abbaye du Mont-Saint-Michel (και με νυχτερινές επισκέψεις το καλοκαίρι), ενώ τα αρχιτεκτονικά κτίρια-μνημεία του 13ου αιώνα στη βόρεια πλευρά του, γνωστή και ως Merveille, κόβουν την ανάσα.
Memorial - Un Musee pour la Paix
Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόβαση της Νορμανδίας ζωντανεύουν με εντυπωσιακό τρόπο χάρη σε οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα αλλά και αυθεντικά αντικείμενα. Η φρικαλεότητα του πολέμου αποτυπώνεται ρεαλιστικά και η παγκόσμια ειρήνη εξυμνείται σε αυτό το πρωτοποριακό μουσείο στην Καν (www.memorial-caen.fr ).
Musee des Beaux-Arts
Στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Καν θα δείτε έργα των Ρούμπενς, Τιντορέτο, Ζερικό, Μονέ, Μπονάρντ, Μπρακ κ.ά. (www.mba.caen.fr ).
Cathedrale Notre Dame
Σήμα κατατεθέν της Ρουέν και αγαπημένο θέμα σε πολλούς πίνακες του Μονέ. Musee Malraux Yπερμοντέρνο μουσείο, δείγμα των αρχιτεκτονικών ανησυχιών της πολύ ιδιαίτερης Χάβρης, αφιερωμένο στον ιμπρεσιονισμό με έργα Ντεγκά, Μονέ, Πιζάρο, Ρενουάρ κ.ά.
Les Jardins de Claude Monet
Οι πανέμορφοι κήποι της κατοικίας του Μονέ στο Giverny θα σας φανούν πολύ οικείοι, αφού ο πασίγνωστος ζωγράφος τους αποτύπωνε πολύ συχνά στα έργα του.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ