Λιόν

Τι να δείτε

Musee des Beaux-Arts
Με έργα Ροντέν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Μονέ, Ματίς και Πικάσο κι ένα υπέροχο cafe στην ταράτσα ( www.mba-lyon.fr  ).
Basilique Notre-Dame de Fourviere
Ναός-στολίδι του λόφου Fourviere και αντιπροσωπευτικό δείγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, με υπέροχα μωσαϊκά. Η ανάβαση στο λόφο γίνεται με τελεφερίκ ( www.fourviere.org ).
Musee des Confluences
Μουσείο φουτουριστικού σχεδιασμού (από ατσάλι και γυαλί), εν πολλοίς αξιοθέατο από μόνο του, με κοινωνικές κι επιστημονικές ανησυχίες. Καταπιάνεται με διαχρονικά ερωτήματα ως προς τη φύση και το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη, με εκτενείς αναφορές στα φαινόμενα της κλωνοποίησης, των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη ( www.museedesconfluences.fr ).
Parc de la Tete d’Or
Από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γαλλίας, με ζωολογικό κήπο, σπάνια βλάστηση, υπέροχες τριανταφυλλιές και λίμνη με ποδήλατα θαλάσσης. Στη βόρεια πλευρά του βρίσκονται το Musee d’Art Contemporain (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης), με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, καθώς και τα κεντρικά της INTERPOL ( www.loisirs-parcdelatetedor.com ).
Halles de Lyon
Η επίσκεψη στην κεντρική αγορά τροφίμων είναι must. Εδώ θα βρείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας – από ψάρια, όστρακα και βατραχοπόδαρα μέχρι εξαιρετικά ντόπια αλλαντικά και τυριά.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ