Νίκαια

Τι να δείτε

Musee d’Αrt Moderne et d’Αrt Contemporain (MAMAC)
Η μόνιμη συλλογή του επιχειρεί να καταδείξει την παράλληλη εξέλιξη της pop art σε Γαλλία και Αμερική από το 1960 μέχρι σήμερα, με έργα των Λιχτενστάιν, Γουόρχολ κ.ά. Είναι εκπληκτική η πανοραμική θέα από την ταράτσα του (www.mamac-nice.org ).
Musee des Beaux-Arts de Nice
Αυτό το μικρό μουσείο στεγάζεται σε πρώην πριγκιπική κατοικία του 1878 με ψηλά ταβάνια και μια εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα. Η συλλογή του περιλαμβάνει κυρίως γλυπτά (Ζ.Μπ. Καρπό, Ρουντ, Ροντέν) και πίνακες (Μονέ, Σίσλεϊ) από το 16ο αιώνα μέχρι σήμερα (www.musee-beaux-arts-nice.org ).
Musee National Marc Chagall
Πανέμορφο κι επιμελημένο από τον ίδιο τον ζωγράφο, στέγαζε αρχικά μια σειρά έργων που είχε εμπνευστεί από τη Βίβλο, για να φτάσει να διαθέτει σήμερα την πληρέστερη συλλογή παγκοσμίως (www.musee-chagall.fr ).
Musee Matisse de Nice
Στεγασμένο σε πολυτελή κατοικία του 17ου αιώνα, περιλαμβάνει αντιπροσωπευτική συλλογή έργων του ζωγράφου (πίνακες, φωτογραφίες, βιβλία, γλυπτά) καθώς και προσωπικά του αντικείμενα (www.musee-matisse-nice.org ).
Musee Massena
Προσφάτως ανακαινισμένο, στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1898 και αφηγείται την ιστορία της πόλης από το 19ο αιώνα και μετά. Οι κήποι του μουσείου είναι χάρμα οφθαλμών.
Parc du Chateau, Νίκαια
Κάποτε φρούριο λόγω του υψομέτρου του, προσφέρει πανοραμική θέα στην Παλιά Πόλη. Ένας τεχνητός καταρράκτης κι ένας παλιός πύργος συμπληρώνουν την εικόνα σε αυτό το όμορφο πάρκο στη νότια άκρη της πόλης.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ