Μπρατισλάβα

Τι να δείτε

Bratislavsky Hrad
Το μεσαιωνικό κάστρο –πάλαι ποτέ έδρα της βασιλικής οικογένειας– δεσπόζει σε ύψωμα μες στην πόλη και στεγάζει, μεταξύ άλλων, το Slovenske Narodne Muzeum (Εθνικό Μουσείο). Novy Most
Η φουτουριστική Νέα Γέφυρα είναι το πιο χαρακτηριστικό οικοδόμημα της πόλης. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1967 και 1972 κατά μήκος του Δούναβη. Στην κορυφή της υπάρχει ένα bar-εστιατόριο-παρατηρητήριο.
Stara Radnica
Το παλιό δημαρχείο (από το 13ο αιώνα) είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων και βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, ανάμεσα στις πλατείες Hlavne Namestie και Primacialne Namestie. Επισκεφθείτε το νεο-γοτθικό εκκλησάκι του St Ladislav με τις μοναδικές τοιχογραφίες από το 15ο αιώνα. Στην όμορφη αυλή και στον πύργο του Muzeum Mesta Bratislavy (Μουσείο της Πόλης της Μπρατισλάβα) πραγματοποιούνται το καλοκαίρι συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Katedrala Svateho Martina
Ο καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου είναι ένας εντυπωσιακός γοτθικός ναός του 1452. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άγαλμα του αγίου πάνω στο άλογο, ο οποίος σκύβει για να μοιραστεί το πανωφόρι του με έναν φτωχό, έργο του Georg Raphael Donner (από το 1734).
Το πιο στενό σπίτι
Αυτό είναι μάλλον το πιο αξιοπερίεργο αξιοθέατο της πόλης και βρίσκεται στην οδό Michalska 15. Θεωρείται το στενότερο σπίτι στη Σλοβακία κι ενδεχομένως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χρονολογείται από το τέλος του 18ου αιώνα και βρίσκεται δίπλα στη Michalska Brana (Πύλη του Μιχαήλ).

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner