Μόναχο

Τι να δείτε

Alte Pinakothek
Στεγάζει μία από τις πιο σημαντικές συλλογές έργων των old masters. Η λίστα των καλλιτεχνών και η σπουδαιότητα των έργων δεν έχει τέλος: Ντίρερ, Ρέμπραντ, Ντα Βίντσι, Ελ Γκρέκο, Ρούμπενς. Πραγματικά δεν έχει τέλος η ομορφιά, στο μεγαλοπρεπές σκηνικό του παλατιού που έχτισε ο αρχιτέκτονας Λέο φον Κλέντσε το 1836 (www.alte-pinakothek.de ).
Pinakothek der Moderne
Αυτός ο κύβος που σχεδίασε ο Στέφαν Μπράουνφελς από τσιμέντο και γυαλί κι επιτρέπει στο φως να θριαμβεύει στο εσωτερικό του στην πραγματικότητα στεγάζει τέσσερα επιμέρους μουσεία. Εστιάζει στην τέχνη, στην αρχιτεκτονική, στις γραφικές τέχνες και στο ντιζάιν (www.pinakothek.de/pinakothek-der-moderne ).
Neue Pinakothek
Υπερσυγκέντρωση old masters και σε αυτό το σύγχρονο ιταλίζον κτίριο. Το έντονο φως στους εσωτερικούς χώρους δοξάζει τους Γάλλους ιμπρεσιονιστές (Μονέ, Ντεγκά, Μανέ), τα ρομαντικά τοπία μεγάλων μετρ του είδους όπως ο Τέρνερ αλλά και πολύ σημαντικά έργα των Βαν Γκογκ, Σεζάν κ.λπ. Πίνακες και γλυπτά από το 18 μέχρι τον 20ό αιώνα και από το ροκοκό μέχρι τη γερμανο-αυστριακή αρ νουβό (www.pinakothek.de/neue-pinakothek ).
Museum Brandhorst
Άνοιξε μόλις το 2009 κι έκλεισε το μουσειακό… καρέ με σύγχρονη τέχνη. Ξεκινώντας με 100 έργα του Γουόρχολ και 60 του Τούμπλι, μπορείτε να μαντέψετε τη συνέχεια: από Μπόις, Μπασκιά, Μπάσελιτζ και Κουνέλλη μέχρι τον Πόλκε, τον Φισλ και, βεβαίως, τον Χιρστ (www.pinakothek.de/museum-brandhorst ).
Deutsches Museum
Σε ένα νησάκι στον ποταμό Isar, στα 47.000 τ.μ. του εξηγείται όλη η ιστορία της τεχνολογίας. Από τα ωραιότερα μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο, θα ξετρελάνει και τα παιδιά, τα οποία θα ζήσουν στο Kinderreich πολλές διαδραστικές εμπειρίες. Η ιστορία του αεροπλάνου και γενικότερα των μέσων μεταφοράς, των νέων τεχνολογιών (ρομποτική, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία) παρουσιάζονται κι εξηγούνται με άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο (www.deutsches-museum.de ).
Haus der Kunst
Αυτό το μασίφ κτίριο που εγκαινίασε ο ίδιος ο Χίτλερ για να αναδείξει την τέχνη των ναζί (χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής) στεγάζει σήμερα καλλιτεχνικές εκφράσεις αιχμής, τέχνη, φωτογραφία, γλυπτική, θεατρικά και μουσικά events. Σε ένα χείμαρρο απέξω κάνουν «αστικό surf»! (www.hausderkunst.de )
Residenz
Η κατοικία των Βίτελσμπαχ δεν είναι ακόμη ένα ανάκτορο με χρυσοστόλιστες σάλες. Οι Βαυαροί ηγεμόνες υπήρξαν μαικήνες της τέχνης και συνέλεξαν εδώ θησαυρούς, όπως τα 1.250 αριστουργήματα που εκτίθενται στο θησαυροφυλάκιο.
Englischer Garten
Στην καρδιά του κέντρου, οι Αγγλικοί Κήποι είναι μεγαλύτεροι από το Central Park και το Hyde Park! Το όνομά τους οφείλεται στην ελεύθερη «αρχιτεκτονική» τους, το στιλ που συχνά υιοθετούσε η αγγλική αριστοκρατία του 18ου αιώνα. Μια τεράστια καταπράσινη έκταση με μονοπάτια 78 χλμ., ρυάκια 8,5 χλμ., μια λίμνη και 4 biergartens. Tip: μην απορήσετε αν δείτε αρκετούς να μαζεύουν ήλιο ολόγυμνοι, είναι στην κουλτούρα του πάρκου…
Schloss Nymphenburg
Αυτό το παλάτι με τους τεράστιους γαλλικού ύφους κήπους συγκεντρώνει κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο επισκέπτες. Το μεγαλοπρεπές μπαρόκ-ροκοκό σύμπλεγμα υπήρξε η θερινή κατοικία που χάρισε ο πρίγκιπας Φερδινάνδος στη γυναίκα του το 1663 με την ευκαιρία της γέννησης του διαδόχου. Στη χρυσοποίκιλτη Steinerner Saal δίνονται διάφορα κονσέρτα, ενώ αξίζει να δείτε και τη Schοnheitsgalerie με τις τεράστιες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τις διάφορες καλλονές, όπως η Λόλα Μοντές, που σαγήνευσαν τον Λουδοβίκο.
Schwabing
Μποέμ συνοικία κάποτε, χάρη στους φοιτητές και τους καλλιτέχνες που σύχναζαν εδώ – βρίσκεται πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο και στην ομώνυμη με αυτό πανάκριβη εμπορική οδό Maximilianstrasse, ένα από τα πλέον μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα της Ευρώπης. Αυτό το άντρο της γερμανικής ιντελιγκέντσιας (έζησαν εδώ από τον Ρίλκε μέχρι τον Τόμας Μαν) είναι σήμερα μια πολύ σοφιστικέ συνοικία, με πανάκριβες κατοικίες, ψαγμένες μπουτίκ, μικρά πολυεθνικά ρεστοράν, μπαράκια και κλ

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ