Αμβέρσα

Τι να δείτε

Onze Lieve Vrouwe Kathedraal
Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός κυριαρχεί στη ζωή της. Χτίστηκε μεταξύ 1352 και 1521, είναι αφιερωμένος στην Παναγία και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο περίτεχνα από τον Ρούμπενς. Η εκκλησία έγινε καθεδρικός το 1559 όταν αντικατέστησε ένα ρωμαϊκό ναό.
Τ Steen
Πρόκειται για ένα κάστρο 800 ετών, γνωστό και ως «Steen» (πέτρα). Αυτό που θα δείτε πλέον είναι το ένα έκτο από αυτό που ήταν κάποτε. Χρησίμευε ως το σπίτι του δημίου της Αμβέρσας και περιλάμβανε την εκκλησία του St Walpurgis, ένα δικαστήριο, μια αποθήκη και αρκετά άλλα κτίρια, ενώ το περιέβαλλε αμυντικό τείχος. Δεν είναι ανοικτό για το κοινό.
Zoo Antwerpen
Θεωρείται ο παλιότερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης κι ένας από τους παλιότερους του κόσμου, καθώς ιδρύθηκε στις 21/7/1843. Δεν είναι μόνο ότι εδώ θα δείτε πάνω από 950 είδη ζώων, ανάμεσα στα οποία και κάποια πολύ σπάνια, όπως το οκάπι του Κονγκό και η τίγρη της Σιβηρίας, είναι και η υπέροχη βόλτα στους χώρους του και η πραγματικά εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του (www.zooantwerpen.be ).
Rubenshuis
Ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αμβέρσας είναι η πολυτελής κατοικία και το ατελιέ όπου ο Ρούμπενς εργάστηκε κι έζησε από το 1616 μέχρι το θάνατό του το 1640. Η επίσκεψή σας εδώ θα σας αποκαλύψει πολλά για τη ζωή του Φλαμανδού μεγάλου ζωγράφου (www.rubenshuis.be ).
Grote Markt
Η μεγάλη και διάσημη πλατεία περιβάλλεται από μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της πόλης, όπως το δημαρχείο, τα κτίρια των συντεχνιών αλλά και ο καθεδρικός. Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του Ρωμαίου στρατιώτη Silvio Brabo, ο οποίος σκότωσε τον γίγαντα που ζούσε στις όχθες του ποταμού Scheldt και, σύμφωνα με το μύθο, αποκεφάλιζε όποιον ψαρά αρνιόταν να του πληρώσει φόρο.
Museum Plantin Moretus/Prentenkabinet
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το τυπογραφείο του 16ου αιώνα του τυπογράφου και βιβλιοδέτη Christoffer Plantin είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία της χώρας και προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή όχι μόνο με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης κατά το 16ο και το 17ο αιώνα αλλά και με τα μηχανήματα και με μια μεγάλη συλλογή από σπάνια και πολύτιμα βιβλία. Μάλιστα, θεωρείται ο πρώτος εκδοτικός οίκος στον κόσμο (www.museumplantinmoretus.be ).
Diamant Museum
Γνωστή για την επεξεργασία διαμαντιών, δεν θα ήταν λογικό να μη διαθέτει η Αμβέρσα και το μεγαλύτερο μουσείο διαμαντιών στον κόσμο. Η λάμψη τους συνοδεύεται με ειδικά multimedia εφέ που θα σας ταξιδέψουν στον… πολύτιμο κόσμο τους (www.diamantmuseum.be  ).
Museum Mayer van den Bergh
Πήρε το όνομά του από τον φανατικό συλλέκτη έργων τέχνης και αντικών και διαθέτει πάνω από 5.000 αντικείμενα – ανάμεσά τους χαλιά, έπιπλα, αντικείμενα από φίλντισι, φυσητό γυαλί, πίνακες και νομίσματα (www.museummayervandenbergh.be ).
Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA)
Το 4.000 τ.μ. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο μιας τεράστιας αποθήκης και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει εκθέσεις αφιερωμένες στην τέχνη από τη δεκαετία του ’70 και μετά (www.muhka.be ).
ΜoΜu (Mode Museum)
Η επίσκεψη στο Μουσείο Μόδας αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς παρουσιάζει την ιστορία του ενδύματος από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα και φιλοξενεί πρωτοποριακές περιοδικές εκθέσεις. St Jacobskerk Η υστερο-γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Ιακώβου έχει στο εσωτερικό της έργα μεγάλων γλυπτών του 17ου αιώνα αλλά και πίνακες των Ρούμπενς, Γιόρντανς και Βαν Ντάικ.
Zurenborg
Περιοχή της Νοτιοανατολικής Αμβέρσας, αναπτύχθηκε μεταξύ του 1894 και του 1906. Εδώ θα βρείτε κτίρια διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών: αρ νουβό, γοτθικού κ.λπ.
Λιμάνι
Προμηθευτείτε την ειδική μπροσούρα «Δρόμος του Λιμανιού». Διά ξηράς θα χρειαστείτε αυτοκίνητο, καθώς πρόκειται για μια διαδρομή 45-60 χλμ., αλλά μπορείτε να το περιηγηθείτε και διά θαλάσσης, με κάποια από τις μίνι κρουαζιέρες που οργανώνονται.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner