Μπριζ

Τι να δείτε

Μarkt
Η κεντρική πλατεία με την αγορά περιστοιχίζεται από χρωματιστά κτίρια με κλιμακωτές στέγες - ξεχωρίζει το Provinciaal Hof (επαρχιακό δικαστήριο). Στην πλατεία στήνεται τις Τετάρτες μια υπαίθρια αγορά και μια μικρή, κλειστή χριστουγεννιάτικη αγορά, με παγοδρόμιο, μέσα στον Δεκέμβριο.
Belfort
Αν έχετε καλή φυσική κατάσταση, αξίζει να ανεβείτε τα 366 σκαλιά του Belfort (κωδωνοστάσιο), καθώς η θέα στους μεσαιωνικούς δρόμους της πόλης είναι συγκλονιστική. Περιλαμβάνει 47 καμπάνες που χτυπάνε με μηχανισμό ο οποίος κατασκευάστηκε το 1748.
Burg
Είναι η δεύτερη πλατεία της πόλης και αποτελεί πραγματικά… δειγματολόγιο ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών στιλ: για παράδειγμα, δίπλα στο γοτθικό δημαρχείο βρίσκεται το Παλιό Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού σε αναγεννησιακό ύφος κ.ο.κ. Εδώ βρίσκονται και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της πόλης.
Stadhuis
Το δημαρχείο, ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια της μεσαιωνικής Ευρώπης, κατασκευάστηκε το 1376 σε γοτθικό στιλ και ανακαινίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.
Sint-Salvator Cathedral
Η εκκλησία χτίστηκε το 10ο αιώνα ως μια κοινή ενοριακή εκκλησία. Καθεδρικός ήταν ο ναός του Sint Donatius (απέναντι από το δημαρχείο), όμως στα τέλη του 18ου αιώνα οι γαλλικές δυνάμεις κατοχής τον κατέστρεψαν, όπως και την κατοικία του επισκόπου που βρισκόταν εκεί.
Steenhouwersdijk και Groenerei
Η Μπριζ ονομάζεται μικρή Βενετία του Βορρά λόγω των υπέροχων και ρομαντικών καναλιών της. Απολαύστε τον περίπατο κατά μήκος των καναλιών Steenhouwersdijk και Groenerei στα νότιά της, διασχίστε δύο από τις πιο παλιές γέφυρες, τη Meebrug και την Peerdenbrug, και θαυμάστε το γραφικό πτωχοκομείο που χρονολογείται από το 1714, γνωστό και ως De Pelikaan (Ο Πελεκάνος, σύμβολο της χριστιανικής φιλανθρωπίας).
Groeningemuseum
Ένα μικρό μουσείο, στο οποίο πρωταγωνιστούν έργα των μετρ της φλαμανδικής ζωγραφικής, όπως ο Γιαν βαν Άικ και ο Χανς Μέμλινγκ.
Memlingmuseum και Sint-Janshospitaal
Οι θάλαμοι του μεσαιωνικού νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννη διαθέτουν πολλούς θησαυρούς (από πίνακες μέχρι ιατρικό εξοπλισμό του Μεσαίωνα), ενώ εδώ θα δείτε κι ένα φαρμακείο του 15ου αιώνα! Στο παρεκκλήσι εκτίθενται πίνακες του Μέμλινγκ, από τη συλλογή του νοσοκομείου.
Onze-Lieve-Vrouwekerk
Χτισμένος γύρω στο 1220, ο πύργος του Ναού της Παναγίας είναι μια παράξενη αρχιτεκτονική μείξη γοτθικού και μπαρόκ ρυθμού. Εδώ βρίσκονται η Παρθένος και το Θείο Βρέφος του Μιχαήλ Άγγελου καθώς και οι επίχρυσοι τάφοι του δούκα της Βουργουνδίας Καρόλου του Τολμηρού και της κόρης του Μαρίας.
Gruuthusemuseum
Μια πλούσια συλλογή από καθημερινά αντικείμενα από σπίτια εμπόρων (εργαλεία κουζίνας, μουσικά όργανα, έπιπλα, υφάσματα, όπλα κ.λπ.), σε αυτό το μουσείο θα δείτε πώς ήταν η ζωή στην Μπριζ.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner