Γλασκόβη

Τι να δείτε

Kelvingrove Art Gallery & Museum
Δημοφιλές, ανανεωμένο, κουλτουριάρικο και -κυρίως- δωρεάν. Οι 22 galleries αυτού του εξαιρετικού βικτοριανού κτιρίου φιλοξενούν τόσο ιστορικές όσο και καλλιτεχνικές εκθέσεις.


Mackintosh House
Αναπαράσταση του σπιτιού του Mackintosh. Η εντυπωσιακή διακόσμηση των εσωτερικών χώρων φανερώνει το πρωτοποριακό πνεύμα του σε θέματα αρχιτεκτονικής και ντιζάιν.


Glasgow Cathedral
Ξεχωρίζει για την εξαιρετική γοτθική αρχιτεκτονική και το σκοτεινό και υποβλητικό εσωτερικό του. Πλαισιώνεται από τη νεκρόπολη, σκαρφαλωμένη σε ένα λόφο ιδανικό για βόλτα.


Glasgow School of Art
Το αριστούργημα του Mackintosh είναι προς το παρόν κλειστό στο κοινό λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς του 2018 αλλά υπάρχουν σχέδια αποκατάστασής του.


Burrell Collection
Καταμεσής του Pollock Park, ένα μοντέρνο και καλαίσθητο κτίριο με εξαιρετική εσωτερική αρχιτεκτονική, το οποίο φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από ταπισερί, πίνακες, κεραμικά κ.λπ.


Willow Tearooms
Όχι μόνο σχεδιάστηκαν από τον Mackintosh, αλλά λειτουργούν αυτούσια από το 1904 και αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία τεϊοποσίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη (www.willowtearooms.co.uk ).

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ