Μάλτα

Τι να δείτε

Καθεδρικός Αγίου Ιωάννη
Ο πιο εντυπωσιακός ναός της Μάλτας κι εξαίρετο δείγμα μαλτέζικου μπαρόκ, ανεγέρθηκε μεταξύ του 1573 και του 1578 ως μοναστική εκκλησία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Επιβάλλεται η επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσετε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Καραβάτζιο, τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή» (περίπου 1608) τον «Άγιο Ιερώνυμο» (http://stjohnscocathedral.com ).
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου
Χρονολογείται από το 16ο αιώνα και αποτελούσε κάποτε κατοικία των Μεγάλων Μαγίστρων των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο αλλά και την επίσημη κατοικία του προέδρου. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Οπλοστάσιο με τις περισσότερες από 5.000 επίσημες στολές και πανοπλίες της περιόδου 16ου-18ου αιώνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ασπίδα του ιδρυτή της Βαλέτας Ζαν Πριζό ντε λα Βαλέτ (1494-1568) και οι ταπισερί του 17ου αιώνα (www.heritagemalta.org ).
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Στην Auberge de Provance, αξίζει να του αφιερώσετε χρόνο. Θα δείτε εκθέματα από τη Νεολιθική εποχή και αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν σε προϊστορικές τοποθεσίες του νησιού καθώς κι εκθέματα που αφορούν την τεχνολογία δόμησης των προϊστορικών ναών και την εξέλιξή τους από απλές λίθινες καλύβες σε περίπλοκα κτίσματα (www.heritagemalta.org ).
Ναοί Tarxien
Εντυπωσιακές μεγαλιθικές κατασκευές (μεταξύ 3600 π.Χ. και 2500 π.Χ.), διακοσμημένες με σπείρες και ανάγλυφα ζώων, που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.
Ναοί Hagar Quim
Κοντά στο αεροδρόμιο, είναι χτισμένοι την ίδια εποχή με τις πόλεις-κράτη της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου και περιλαμβάνουν αψίδες, γιγάντιες πέτρες και ανθρωπόμορφα αγάλματα. Ggantija
Απολύτως δυσανάλογος με το μέγεθος του νησιού Γκότζο είναι ο όγκος αυτών των δύο προϊστορικών ναών και η παράδοση τους θέλει να χτίστηκαν από γίγαντες!
Casa Rocca Piccola
Χρονολογείται από το 16ο αιώνα και αποτελεί οικογενειακή κατοικία του Marquis de Piro. Μόνο ένα τμήμα του κτιρίου με τα πάνω από πενήντα δωμάτια είναι επισκέψιμο, εδώ όμως θα πάρετε μια γεύση από τον πολυτελή τρόπο ζωής των αριστοκρατών (www.casaroccapiccola.com ).
Θέατρο Manoel
Το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας χτίστηκε το 1731 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης. Αξίζει να παρακολουθήσετε τόσο κάποια από τις ξεναγήσεις στους αναπαλαιωμένους μπαρόκ χώρους του όσο και κάποια από τις θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις που γίνονται εδώ (www.teatrumanoel.com.mt ).
Mdina
Η μεσαιωνική παλιά πρωτεύουσα βρίσκεται σε ένα λόφο στο κέντρο του νησιού, κλεισμένη μέσα σε τείχη, και το παρατσούκλι της είναι «Ήσυχη Πόλη». Για να δείτε τα μνημεία της, περπατήστε στην οδό Villegaignon και την πλατεία Bastion. Οι κάτοικοί της φτάνουν μόλις τους 3.000, ενώ αυτοί του διπλανού χωριού Rabat (το προάστιο στα αραβικά) τους 11.000.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ