Δουβλίνο

Τι να δείτε

Η αποθήκη της ζυθοποιίας Guinness
Είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο, είτε είστε λάτρης της μπίρας είτε όχι. Στο επταώροφο κτίριο σε σχήμα ποτηριού μπίρας θα ακολουθήσετε step by step τη διαδικασία παρασκευής, θα αγοράσετε αναμνηστικά και θα μάθετε από τους ειδικούς (με επίσημη πιστοποίηση) πώς σερβίρεται το τέλειο ποτήρι Guinness. Το Gravity Bar στην κορυφή βλέπει περιμετρικά το Δουβλίνο (www.guinness-storehouse.com ).
Trinity College
Το διασημότερο και παλιότερο πανεπιστήμιο της χώρας είναι από μόνο του ένα στολίδι για την πόλη. Βολτάρετε στους κήπους του και μη φύγετε προτού επισκεφθείτε την εντυπωσιακότατη Παλαιά Βιβλιοθήκη με το χειρόγραφο ευαγγέλιο Kells, ένα από τα αρχαιότερα σωζόμενα χειρόγραφα στον κόσμο (περίπου από το 800 μ.Χ.). (www.tcd.ie/Library/bookofkells).
Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας
Κάποτε ήταν στρατώνας, αλλά από το 1997 και μετά στους διαδρόμους του βρίσκονται τοποθετημένα έπιπλα, ασημικά του 17ου αιώνα, κοσμήματα, κεραμικά και μια μεγάλη συλλογή στρατιωτικών εκθεμάτων και κέλτικων σταυρών (www.museum.ie/en/intro/arts-and-history.aspx )
Καθεδρικός της Εκκλησίας του Χριστού
Ιδρύθηκε το 1030 μ.Χ. και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές κρύπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδανικά τσεκάρετε από πριν το πρόγραμμά του, για να παρακολουθήσετε λειτουργία συνοδεία της διάσημης χορωδίας του (www.christchurchdublin.ie ).
Καθεδρικός Αγίου Πατρικίου
Προς τιμήν του προστάτη της χώρας Αγίου Πατρικίου (η παράδοση τον θέλει να έχει βαπτιστεί στο πηγάδι του), είναι ο πιο μεγάλος τόπος λατρείας στο Δουβλίνο. Μάλιστα έχει διατελέσει κοσμήτοράς του ο συγγραφέας του παιδικού βιβλίου Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ Τζόναθαν Σουίφτ (www.stpatrickscathedral.ie/index.aspx ).
St Stephen's Green
Κεντρικό πάρκο κοντά στην εμπορική οδό Grafton, με μια λίμνη και πλήθος μνημείων. Σημαντικά κτίρια που θα συναντήσετε σε αυτό είναι το Iveagh House (το υπουργείο Εξωτερικών κι Εμπορίου), η γοτθικής αρχιτεκτονικής εκκλησία των ουνιταριανών και το Βασιλικό Πανεπιστήμιο Χειρουργικής.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner