Αλβανία

Τι να δείτε

Αρχαιολογικός Χώρος Βουθρωτού
Με ιστορία 2.500 χρόνων, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και καταλαμβάνει μια καταπράσινη χερσόνησο κοντά στους Αγίους Σαράντα. Θα βρείτε πολλά και σημαντικά μνημεία από τις διάφορες περιόδους του οικισμού (αρχαιοελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή), ενώ οι συνεχείς ανασκαφές φέρνουν στην επιφάνεια νέα ευρήματα.
Μπεράτ
Η πανέμορφη ακρόπολη του Μπεράτ, ένα ανέγγιχτο ενθύμιο από την οθωμανική περίοδο, προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια της. Γνωστό και ως «η πόλη των χιλίων παραθύρων» λόγω των αμέτρητων παραθύρων που στολίζουν τα τόσο χαρακτηριστικά ολόλευκα σπιτάκια του, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008.
Πλατεία Σκεντέρμπεη
Η αχανής κεντρική πλατεία των Τιράνων αποτυπώνει πλήρως την ετερόκλητη πρόσφατη Ιστορία της χώρας. Θα δείτε περίπου τα πάντα, από κυβερνητικά κτίρια του Μουσολίνι και το άγαλμα του εθνικού ήρωα Γεώργιου Καστριώτη (έδωσε το όνομά του και στην πλατεία) μέχρι το σοβιετικό Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο και το μουσουλμανικό τέμενος Ετχέμ Μπέη. Η επίσκεψη στα τελευταία δύο θεωρείται must.
Μουσείο Εθνικής Ιστορίας
Με ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό στην πρόσοψη, αφηγείται την Ιστορία του αλβανικού έθνους – φτάνει μέχρι τα δύσκολα χρόνια του Χότζα με ένα μνημείο αφιερωμένο στους πεσόντες του δικτατορικού καθεστώτος.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι παραθαλάσσιο, στην περιοχή Durres της επαρχίας Τιράνων, με πληθώρα ευρημάτων από τα Ελληνιστικά και τα Ρωμαϊκά χρόνια.
Εθνικό Πάρκο Dajti
Το πλημμυρισμένο από αιωνόβιες οξιές πάρκο είναι ένας αχανής χώρος αναψυχής στα ανατολικά, όπου θα χορτάσετε φύση, ενώ θα βρείτε και αναψυκτήρια, ζωολογικό κήπο και μια τεχνητή λίμνη.
Kruja
Όμορφο κάστρο με ένα μουσείο αφιερωμένο στον Γεώργιο Καστριώτη, ο οποίος γεννήθηκε εδώ.
Αργυρόκαστρο
Η Παλιά Πόλη του είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: εδώ θα δείτε τις διαβόητες φυλακές που μετατράπηκαν σε στρατιωτικό μουσείο και πληθώρα κτιρίων της οθωμανικής περιόδου. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το σπίτι του Χότζα αλλά κι εκείνο του συγγραφέα Ισμαήλ Καντερέ, οι οποίοι γεννήθηκαν εδώ.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ