Νάπολη

Εκδρομές

Πομπηία
Η ρωμαϊκή πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από την ανελέητη έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. είναι η «βασίλισσα» των αρχαιολογικών αξιοθέατων και αρκετά μεγάλη ώστε να κρατήσει τουλάχιστον μισή ημέρα τους πολυάριθμους επισκέπτες της. Περιπλανηθείτε στους άδειους ρωμαϊκούς δρόμους, θαυμάστε όλων των ειδών τα κτίρια, σπίτια πλουσιοπάροχα αλλά και φτωχικά, μαγαζιά, λουτρά και οίκους ανοχής κι επισκεφθείτε τα ερείπια της Villa dei Misteri (Βίλα των Μυστηρίων) με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες. Για να φτάσετε στην Πομπηία, θα πάρετε τη γραμμή Νάπολη-Σορέντο του τρένου Circumvesuviana (www.pompeiisites.org).
>Εθνικό Πάρκο Βεζούβιου
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δημιουργήθηκε το 1995 κι έχει έντονο γεωλογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Σκοπός του η διαφύλαξη και η ανάδειξη του ζωικού και του φυτικού βασιλείου, της γεωλογικής σύστασης, του παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος και των οικολογικών ισορροπιών στην περιοχή. Tip: αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον κρατήρα, φροντίστε να πάτε νωρίς το πρωί και να μην έχει αέρα (
www.vesuviopark.it).
Museo dell’Osservatorio Vesuviano
Το Μουσείο Παρατήρησης του Βεζούβιου στεγάζεται στο παλιό παρατηρητήριο των Βουρβόνων. Εδώ θα μάθετε, εκτός από τη γεωλογία του, όλα τα τελευταία νέα για τους σεισμούς και τις εκρήξεις του ηφαιστείου, ενώ θα δείτε και σεισμογράφους του 19ου αιώνα (www.ov.ingv.it)
Capri
Ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Νότιας Ιταλίας (ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο), βρίσκεται στη νότια άκρη του κόλπου και το προσεγγίζετε με φέρι ή καταμαράν. Περπατήστε από τα γραφικά δρομάκια του κέντρου μέχρι τον οικισμό Anacapri για να απολαύσετε τη θέα στο λιμάνι με τα πανάκριβα ιστιοφόρα. Αν και το Capri έχει ρωμαϊκά ερείπια κι ένα καρτεσιανό μοναστήρι του 14ου αιώνα, το κύριο αξιοθέατο του είναι η διάσημη Γαλάζια Σπηλιά. Εντυπωσιακές, αν και βραχώδεις, οι παραλίες Migliera και Punta Carena.
Ischia
Το μεγαλύτερο νησί της ακτογραμμής, είναι για πολλούς πιο όμορφο από το πολυδιαφημισμένο Capri και το πιο κοντινό στη Νάπολη (θα φτάσετε εδώ με φέρι ή καταμαράν). Γνωστή για τα λασπόλουτρά της (τα προτιμούν πολλοί Γερμανοί), η Ischia μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις πολύ όμορφες παραλίες, και για το γραφικό τοπίο της.
Costiera Amalfitana
Σε μια έκταση 50 χλμ. κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Σορέντο βρίσκεται η Ακτή του Αμάλφι, η πιο διάσημη Ιταλική Ριβιέρα. Ποζιτάνο, Αμάλφι, Σορέντο και Ραβέλο είναι μόνο μερικά από τα μέρη που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας ταξιδέψουν στα κοσμοπολίτικα ’60s. Από τη Νάπολη φεύγουν φέρι και καταμαράν για το Σορέντο και το Ποζιτάνο, ενώ λεωφορεία συνδέουν όλες τις περιοχές κατά μήκος της ακτογραμμής.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ