Παπούα - Νέα Γουινέα

Τι να δείτε

Kokoda Track
Γνωστό ως ένα από τα πιο θεαματικά και απαιτητικά treks παγκοσμίως, το Kokoda Track διασχίζει την οροσειρά Owen Stanley. Διαθέτει ιδιαίτερη βιοποικιλότητα και φυσικό τοπίο, με το ορεινό ανάγλυφο και τα πυκνά δάση να κυριαρχούν, ελκύοντας χιλιάδες trekkers ετησίως, οι οποίοι διασχίζουν τα 96 του χιλιόμετρα χαρίζοντάς του μια θέση ανάμεσα στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας.
Εθνικό Πάρκο Variarata
Με πολλά, συναρπαστικά αλλά και απαιτητικά πεζοπορικά μονοπάτια, εκπληκτική θέα στο Port Moresby και τη θάλασσα αλλά και πουλιά του παραδείσου να κλέβουν την παράσταση, το εθνικό πάρκο Variarata στην επαρχία Central Province είναι ένας δημοφιλής προορισμός.
Madang
Στην περιοχή Momase, στα βόρεια της ηπειρωτικής χώρας, βρίσκεται η επαρχία Madang που φημίζεται ως μία από τις ομορφότερες της χώρας. Εδώ θεωρείται ότι χτυπάει η καρδιά του τουρισμού, προσφέροντας μια πληθώρα από δραστηριότητες, ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα, ξεναγήσεις σε κοντινά χωριά, kayak, καταδύσεις, snorkeling και island hopping στη θάλασσα Bismarck.
Kokopo
Στην περιοχή East New Britain, η Kokopo είναι μια μικρή πόλη απ’ όπου κατάγεται ο περίφημος χορός της φωτιάς. Ιστορικά μνημεία, ηφαίστεια προς εξερεύνηση, καταδύσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ντόπιες αγορές, ξεναγήσεις σε νησιά και ψάρεμα είναι κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε. Στα προάστια της περιοχής Rabaul, η Kokopo άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία όταν η πρώτη θάφτηκε κάτω από τη στάχτη των ηφαιστείων Tavurvur και Vulcan τον Σεπτέμβριο του 1994.
Bougainville
Με ταραχώδη ιστορία, το κύριο νησί του συμπλέγματος διακρίνεται από το ηφαιστειογενές μορφολογικό τοπίο του. Πυκνά δάση, επιβλητικά ηφαίστεια, ορμητικά ποτάμια, γαλάζιες λιμνοθάλασσες, καταρράκτες, τεράστιες σπηλιές και κοιλάδες που χάνονται μέσα στα βουνά. Με μεγάλες δυνατότητες για τουρισμό ήπιας μορφής, το μέρος είναι ιδανικό για τον ταξιδιώτη που τολμάει. Από τη Wakunai μπορείτε να οργανώσετε ένα τριήμερο trek στο βουνό Balbi (2685μ.) ή να ακολουθήσετε το Nooma Nooma track που διασχίζει το νησί μέχρι την Torokina στη δυτική ακτή.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ