Προβηγκία

Τι να δείτε

Palais des Papes, Avignon
Σε αυτό το γοτθικό παλάτι των 15.000 τ.μ. υπάρχουν είκοσι δωμάτια ανοιχτά στο κοινό και θαυμάσιες ιταλικές τοιχογραφίες (www.palais-des-papes.com ).
Musee Departemental Arles Antique
Η Arles έχει πλούσιο ρωμαϊκό παρελθόν και αυτό το τριγωνικό μουσείο, αν και μοντέρνο, αναδεικνύει εξαιρετικά τα σημαντικά ευρήματα που φιλοξενεί (www.arles-antique.cg13.fr ).
Alyscamps
(Arles) Η ρωμαϊκή νεκρόπολη άκμασε μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα, καθώς θεωρούνταν η απόλυτη τελευταία κατοικία για τους ευγενείς της Ευρώπης. Αν και λεηλατημένα πια, οι φίλοι της ζωγραφικής θα αναγνωρίσουν τα θέματα πολλών έργων των Βαν Γκογκ και Γκογκέν, οι οποίοι ζωγράφιζαν εδώ ο ένας δίπλα στον άλλον γύρω στα 1890.
Les Arenes
(Arles) Το τεράστιο ρωμαϊκό αμφιθέατρο ξαναζωντανεύει κάθε άνοιξη χάρη στις περίφημες ταυρομαχίες που λαμβάνουν χώρα στην αρένα.
Camargue
Στα νότια της Arles, αυτή η αχανής περιοχή εκτείνεται στο δέλτα που σχηματίζει ο ποταμός Rhone καθώς εκβάλλει στη Μεσόγειο. Οι οργανωμένες εκδρομές του τουριστικού γραφείου της κοντινής πόλης Sainte Maries de la Mer θα σας ξεναγήσουν στα ελώδη και μελαγχολικά νερά αυτού του σημαντικότατου οικοσυστήματος για να δείτε από φλαμίνγκο και άγρια λευκά άλογα μέχρι φυτείες ρυζιού και σπάνια βλάστηση (www.saintesmaries.com ).
Musee Granet
(Aix) Εδώ θα δείτε μπόλικο Σεζάν αλλά κι έργα Πικάσο και Ματίς καθώς κι ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις (www.museegranet-aixenprovence.fr ).
Sainte Victoire
(Aix) Αυτό το υποβλητικό όρος ενέπνευσε τόσο τον Σεζάν, ο οποίος το έβλεπε από το παράθυρο του σπιτιού του στην Aix, όσο και τον Πικάσο, ο οποίος είναι θαμμένος στο δικής του ιδιοκτησίας Chateau de Vauvenargues, στο ομώνυμο καταπράσινο χωριό στους πρόποδές του. Ακολουθήστε το δρόμο που θα σας φέρει στο σημείο όπου βρίσκεται ο ύψους 19 μ. σταυρός Croix de Provence για θέα που κόβει την ανάσα, ενώ επιβάλλεται και μια στάση στο πανέμορφο χωριουδάκι Beaurecueil. Gorges du Verdon Το φαράγγι του ποταμού Verdon με τα τιρκουάζ νερά κόβει στη μέση (για περίπου 25 χλμ.) την καρδιά της Προβηγκίας και ενδείκνυται για κάθε είδους φυσιολατρική δραστηριότητα. Αν πάλι δεν είστε τόσο της περιπέτειας, η μεσαιωνική πόλη Moustiers Sainte-Marie «επιβλέπει» το ωραιότερο σημείο του φαραγγιού, αποζημιώνοντάς σας για τη δύσκολη διαδρομή μέχρι να την προσεγγίσετε.
Mont Ventoux
Το υψηλότερο βουνό (1.912 μ.) της Προβηγκίας θα φιλοδωρήσει όσους φτάσετε στην κορυφή του με θέα μέχρι το άπειρο. Οδική πρόσβαση στη νότια πλευρά του από το Bedoin ή στα βορειοδυτικά από το Malaucene.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ