Κόστα Ρίκα

Τι να δείτε

Guaitil
Μικρή αγροτική πόλη στο βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας, γνωστή για την παράδοση που έχει στην κατασκευή κεραμικών. Η ιδιαιτερότητα των προϊόντων αφορά κυρίως τη διαδικασία παραγωγής, καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές με τους ιθαγενείς προγόνους τους.
Monteverde και Santa Elena
Σε αυτές τις γειτονικές πόλεις γεννήθηκε το κίνημα του οικοτουρισμού που έχει κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πυκνά τροπικά δάση κοντά στις δύο αυτές πόλεις αποτελούν top προορισμό για κάθε επισκέπτη – προσφέρονται για πεζοπορία, παρατήρηση σπάνιων ειδών ενδημικών ζώων και πτηνών αλλά και ιππασία.
Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio
Συνδυάζει όλες τις ομορφιές της χώρας – από παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά μέχρι δραστηριότητες στο βουνό, όπως ποδηλασία και παρατήρηση διάφορων ειδών πτηνών και ζώων.
Playa Samara
Πέρα από την υπέροχη λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά, αποτελεί προορισμό χάρη στις αξιόλογες τουριστικές υποδομές που προσφέρει.
Puerto Viejo de Talamanca
Μπορεί η Κόστα Ρίκα να είναι κατεξοχήν προορισμός για όσους αναζητούν τη χαλάρωση σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αδυνατεί να προσφέρει διασκέδαση. Η συγκεκριμένη περιοχή συνδυάζει τις πανέμορφες παραλίες με τις διάσημες φιέστες με χορό και φαγητό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η αύξηση του αριθμού των τουριστών έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα της και η όλη διαδικασία έχει άκρως τουριστικό χαρακτήρα.
Cerro Chirripo
Για όσους έχουν το κουράγιο να ακολουθήσουν το μακρύ δρόμο μέχρι την κορυφή, σε υψόμετρο 3.820 μ, η ανταμοιβή είναι εντυπωσιακή: πανοραμική θέα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τον Ειρηνικό και την Καραϊβική. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Chirripo και είναι η υψηλότερη κορυφή στη χώρα, με πολύ πλούσια βιοποικιλότητα.
Ηφαίστειο Arenal
Ενεργό ηφαίστειο του οποίου η δραστηριότητα βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Ολόκληρο το πάρκο στο οποίο βρίσκεται αποτελεί must προορισμό, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ