Αλάσκα

Τι να δείτε

Glacier Bay National Park
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, απλώνεται σε 12.000 τ.χλμ. με παγετώνες, χιονισμένες βουνοκορυφές, μια απέραντη ακτογραμμή, σπάνια ζώα και πουλιά. Επισκεφθείτε το από το Τζούνο και αναζητήστε κατάλυμα στο εσωτερικό του, για να απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας.
Kenai Fjords National Park
Πήρε το όνομά του από τη χερσόνησο Kenai καθώς και από τα φιόρδ που σχηματίζουν οι παγετώνες καθώς κατεβαίνουν από τα βουνά. Περιλαμβάνει την τεράστια παγωμένη έκταση του Harding Icefield πάνω στα βουνά Kenai, από όπου προέρχονται τουλάχιστον 38 παγετώνες, με μεγαλύτερο τον Bear Glacier. Η πιο κοντινή πόλη είναι το Seward, ενώ σε απόσταση 210 χλμ. βρίσκεται το Anchorage.
Prince William Sound
Ένας μικρότερος κόλπος μέσα στον κόλπο της Αλάσκας, περιλαμβάνει πολλά νησιά και παγετώνες. Το μεγαλύτερο τμήμα της ξηράς που τον περιβάλλει είναι το εθνικό δάσος Chugach, το δεύτερο μεγαλύτερο των ΗΠΑ. Το πιο σημαντικό λιμάνι του είναι το Valdez, ενώ στις ακτές του βρίσκονται επίσης οι πόλεις Cordova και Whittier καθώς και τα χωριά ιθαγενών Chenega και Tatitlek.
Denali National Park
Ένα εκατομμύριο επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο στο Denali National Park για να θαυμάσουν το όρος McKinley, το πιο ψηλό της Βόρειας Αμερικής, με ύψος 6.187 μ. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης 130 είδη πουλιών, λύκους, αρκούδες, ελάφια και πολλά άλλα άγρια ζώα. Στο μοναδικό δρόμο που το διασχίζει επιτρέπονται μόνο ειδικά λεωφορεία, ενώ το camping κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αυστηρά περιορισμένο. Έτσι, παρά το πλήθος των επισκεπτών, η ηρεμία του πάρκου παραμένει αδιατάρακτη.
Nenana River
Παραπόταμος του ποταμού Tenana, πηγάζει από τον ομώνυμο παγετώνα της οροσειράς Alaska Range και αποτελεί το ανατολικό σύνορο του εθνικού πάρκου Denali. Το rafting εδώ διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και θα σας χαρίσει έντονες στιγμές και αξέχαστες εικόνες.

banner
Guide
banner