Άμπου Ντάμπι

Τι να δείτε

Μεγάλο Τζαμί Sheikh Zayed
Αυτό το τζαμί που μόλις ολοκληρώθηκε έχει τόσο μάρμαρο, χρυσό και ασήμι που περνάει τη θρησκευτική λατρεία σε άλλο επίπεδο. Σαράντα χιλιάδες πιστοί στο εσωτερικό του προσεύχονται κάτω από επτά μεγαλοπρεπείς πολυελαίους, διακοσμημένους με εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski και πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα χαλιά του κόσμου, με βάρος που υπερβαίνει τους 30 τόνους.
Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Περπατώντας σ' αυτό το ολάνθιστο πάρκο με τα όμορφα σιντριβάνια, θα δείτε ένα τζαμί, ένα παραδοσιακό παζάρι κι έναν παραδοσιακό βεδουίνικο καταυλισμό των οάσεων που θα σας βάλουν με τη γοητεία τους στην ατμόσφαιρα του Άμπου Ντάμπι πριν τα χρόνια του πετρελαίου. Θα το βρείτε δίπλα στο Marina Mall, στη μία άκρη του παραλιακού δρόμου.
Manara al Saadiyat
Αυτό το αχανές πολιτιστικό κέντρο των 15.000 τ.μ. βρίσκεται στο Saadiyat και είναι αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα arty καλούδια που θα βρίσκουμε συγκεντρωμένα στο νησί. Ξεφυλλίστε τα ultra modern ηλεκτρονικά βιβλία με τις LCD οθόνες και πάρτε μια γεύση από το μέλλον. (www.saadiyat.ae/en )
Γέφυρα Sheikh Zayad Bridge
Σχεδιασμένη από τη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Zaha Hadid, αποτελεί κάτι παραπάνω από απλό δίαυλο επικοινωνίας των νησιών με τη στεριά. Εμπνευσμένη από τους αμμόλοφους της ερήμου και με state of the art φωτισμούς, είναι η ιδανική αφετηρία για ένα αξέχαστο island hopping al arabesque.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ