Πουκέτ

Τι να δείτε

Μεγάλος Βούδας
Ορατός σχεδόν από το μισό Πουκέτ, ο Μεγάλος Βούδας είναι από τα νεότερα αλλά σημαντικότερα αξιοθέατα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό άγαλμα ύψους 45 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στην κορυφή των λόφων Νάκερντ.

Ναός Wat Chalong
Δεν έχετε δει το Πουκέτ, αν δεν επισκεφθείτε αυτό τον εντυπωσιακό ναό, ο οποίος είναι ο δημοφιλέστερος του νησιού. Χτισμένος το 1837 διαθέτει ένα ψηλό τσέντι που φτάνει περίπου τα 62 μέτρα και είναι διακοσμημένος με εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού, που δημιουργούν άπειρες αντανακλάσεις.

Παλιά Πόλη
Φημίζεται για τα παραδοσιακά της κτίρια, που αποτελούν ένα μείγμα κινεζικής και πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Η βόλτα στα στενά της θα σας αποκαλύψει ναούς, δημόσια και ιδιωτικά μουσεία αλλά και εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα.

Ζωολογικός κήπος
Βρίσκεται στη διαδρομή προς τον κόλπο Chalong και φιλοξενεί  ασιατικά αλλά και αφρικάνικα θηλαστικά και πτηνά. Πολύ δημοφιλή είναι τα σόου με κροκόδειλους, αλλά και με μαϊμούδες και ελέφαντες που διοργανώνονται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Ενυδρείο
Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, στο ακρωτήρι Phanwa. Ανήκει στο Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και έχει συμβάλει σημαντικά στη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών του νησιού, που απειλούνται με εξαφάνιση.

FantaSea Land
Ένα θεματικό πάρκο, κάτι σαν την Disneyland της Ταϊλάνδης! Μη χάσετε το φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό θέαμα με ακροβάτες, χορευτές, τραγουδιστές αλλά και ελέφαντες που τελειώνει μέσα σε έναν καταιγισμό πυροτεχνημάτων.  

Μουσείο Οστράκων
Διαθέτει μία από τις πολυτιμότερες συλλογές οστράκων στον κόσμο. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει το τεράστιο χρυσό μαργαριτάρι 140 καρατίων, καθώς και ένα όστρακο που ζυγίζει 250 κιλά.

Εθνικό Μουσείο Thalang
Φιλοξενεί από αρχαία ευρήματα της μακραίωνης ιστορίας του Πουκέτ μέχρι λαογραφικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αλλά και εκθέματα από άλλες πόλεις.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner