Μπανγκόκ

Τι να δείτε

Βασιλική συνοικία της Μπανγκόκ
Σε ένα μαίανδρο του ποταμού Chao Praya αποφάσισε ο Ράμα Α΄ να χτίσει την πρωτεύουσά του το 1782. Εδώ οικοδομήθηκε ο υπέροχος ναός Phra Kaeo και το Μεγάλο Παλάτι, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά και τα χρώματά τους και προστατεύονται από μακρύ τείχος. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο των Βασιλικών Παρασήμων και Νομισμάτων, που φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή βασιλικών κουστουμιών.
Ναός Phra Kaeo (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα)
Το βασιλικό παρεκκλήσι στεγάζει ένα από τα πιο ιερά αντικείμενα της Ταϊλάνδης, τον Σμαραγδένιο Βούδα. Οι πιστοί αφήνουν στα πόδια του λουλούδια, λιβάνι και άλλα αφιερώματα. Με τις πολύχρωμες στέγες και τη χρυσή και μαρμάρινη διακόσμηση, ο ναός είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι.
Ναός Pho (Ναός του Ξαπλωμένου Βούδα)
Πρόκειται για τον παλιότερο ναό στην Ταϊλάνδη, ο οποίος στεγάζει και τη σημαντικότερη σχολή ιατρικής και παραδοσιακού μασάζ της χώρας. Φημίζεται για τον εντυπωσιακό Ξαπλωμένο Βούδα (μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων), ο οποίος είναι εξολοκλήρου καλυμμένος με χρυσό και έχει διακοσμημένες πατούσες.
Ναός Suthat
Ο ναός αυτός του 19ου αιώνα διαθέτει το μεγαλύτερο παρεκκλήσι στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, στο οποίο συναντάμε τον επιβλητικό, ύψους 8 μέτρων, επιχρυσωμένο μπρούτζινο Βούδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι τοιχογραφίες που απεικονίζουν τις 28 προηγούμενες ζωές του Τέλειου Όντος.
Ναός Benchamapophit
Ο ναός, ένα μείγμα δυτικών και ανατολικών επιρροών, είναι έργο του Ιταλού Μανφρέντι. Εντύπωση προκαλούν οι τοίχοι από μάρμαρο Καρράρας, οι στέγες σε στιλ παγόδας και το εσωτερικό με τα βικτοριανά βιτρό που απεικονίζουν σκηνές από τη μυθολογία του Σιάμ. Μη χάσετε τη μοναδική συλλογή από Βούδες στις στοές γύρω από το περιστύλιο, καθώς και τον Όρθιο Βούδα στο κέντρο της αυλής.
Παλάτι Vimanmek
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, που είναι χτισμένο από επιχρυσωμένο ξύλο τικ. Περιηγηθείτε στο λαβύρινθο των δωματίων, όπως οι αίθουσες υποδοχής, η Αίθουσα του Θρόνου και το υπνοδωμάτιο του βασιλιά, τα οποία είναι επιπλωμένα με έργα μοναδικής τέχνης.
Το σπίτι του Jim Thompson
Αυτό το ασυνήθιστο σπίτι από ξύλο τικ ανήκε κάποτε στον Αμερικανό Jim Tompson, λάτρη της ασιατικής τέχνης, που εγκαταστάθηκε στην Ταϊλάνδη μετά τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο και έκανε το ταϊλανδέζικο μετάξι γνωστό στον κόσμο. Σήμερα είναι μουσείο που φιλοξενεί μοναδικές συλλογές ασιατικής τέχνης.
Τα κανάλια (Khlong)
Τα κανάλια της πόλης δείχνουν μια διαφορετική άποψη της Μπανγκόκ. Εξερευνήστε τα με μια παραδοσιακή μακρόστενη λέμβο και θαυμάστε τα σπίτια πάνω σε πασάλους. Παλιότερα η πρωτεύουσα ήταν γεμάτη από κανάλια, τα περισσότερα από τα οποία επιχωματώθηκαν τη δεκαετία του ’50, όταν η πόλη άρχισε να επεκτείνεται.
Thonburi
Σε αντίθεση με την Μπανγκόκ, της οποίας τα κανάλια έχουν επιχωματωθεί και μετατραπεί σε λεωφόρους, το Thonburi έχει διατηρήσει το δίκτυο των καναλιών του και προσφέρεται για βόλτα με βάρκα. Εδώ θα δείτε διάφορους ναούς αλλά και την πλωτή αγορά, όπου οι έμποροι πωλούν φρούτα και λαχανικά μέσα σε βάρκες.
Εθνικό Μουσείο για τις βασιλικές λέμβους
Επειδή σπάνια πλέον μπορεί κανείς να δει τις βασιλικές λέμβους σε πομπή στον ποταμό Chao Praya, επισκεφθείτε αυτό το μουσείο και θαυμάστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και λέμβους με περίτεχνα διακοσμημένες πλώρες.
Το Μεγάλο Παλάτι
Η πρώην βασιλική κατοικία αποτελείται από διάφορα κτίρια με εμφανείς δυτικές αρχιτεκτονικές επιρροές. Εκτός από το παλάτι Chakri Mahaprasat, όπου ζούσε ο Βασιλιάς, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Aphon Phimok Prasat, ένα όμορφο ξύλινο περίπτερο και το Dusit Mahat Prasat, που χτίστηκε το 1789.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner