Τελ Αβίβ

Τι να δείτε

Tel Aviv Museum of Art
Μια μεγάλη συλλογή τέχνης, από Γάλλους ιμπρεσιονιστές (Ρενουάρ, Μονέ, Κορό, Πισαρό) και σουρεαλιστές έως σύγχρονους multimedia καλλιτέχνες. ( www.tamuseum.com  )
TBeit Ha-Tfutzot
Το Μουσείο της Διασποράς, από την εξορία των Ισραηλιτών στη Βαβυλώνα το 596 π.Χ. μέχρι σήμερα. ( www.bh.org.il  )
Μουσείο Eretz Yisrael
Οκτώ διαφορετικές πτέρυγες που καλύπτουν διαφορετικές πλευρές της ισραηλίτικης ζωής –εθνογραφία, λαογραφία, τέχνες, κεραμική, νομίσματα– και ξεδιπλώνουν χιλιάδες χρόνια Ιστορίας. ( www.eretzmuseum.org.il  )
Helena Rubinstein Pavilion of Contemporary Art
Παράρτημα του Tel Aviv Museum of Art, είναι ιδιαίτερα ενεργό ίδρυμα που θα σας φέρει σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της πόλης. (www.tamuseum.com/helena-rubinstein-pavilion )
Γιάφα
Το επίνειο του Τελ Αβίβ ιστορικά υπήρξε μεγάλο λιμάνι, που όμως επισκιάστηκε από τη Χάιφα και το Ασντόντ. Η Παλιά Γιάφα έχει διατηρήσει αρκετή από τη γοητεία της, χάρη στα πλακόστρωτα δρομάκια της και την όμορφη θέα της στη Μεσόγειο. Ωραία η βόλτα στο παζάρι, ενώ μπορείτε να τσιμπήσετε και κάτι στα μάλλον τουριστικά ρεστοράν.
Neve Tzedek
Η in γειτονιά του Τελ Αβίβ με το γνωστό branche μίγμα από ενδιαφέροντα ρεστοράν, γκαλερί και designer μαγαζιά. Καλλιτέχνες και γιάπηδες έχουν ανακαινίσει σιγά σιγά τα παλιά πέτρινα κτίρια (κάποια από το τέλος του 19ου αιώνα), ενώ εδώ βρίσκεται το Κέντρο Τεχνών και Χορού Suzanne Dellal, που διοργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner