Σεβίλη - Ανδαλουσία

Εκδρομές

Γρανάδα


Ανατολικά της Σεβίλης, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς είναι χτισμένη σε τρεις λόφους της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα, ενώ απέχει μόλις 70 χλμ. από τις παραλίες της Κόστα ντελ Σολ. Τα παλάτια Αλάμπρα (η επιτομή της ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα) και Χενεραλίφι (με τους υπέροχους κήπους) είναι τα εντυπωσιακότερα μνημεία της – και τα δύο βρίσκονται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Κόστα ντελ Σολ


Σε απόσταση μόλις 70 χλμ. από τη Γρανάδα, στην «Ακτή του Ήλιου» βρίσκονται οι πιο γνωστές παραλίες της Ανδαλουσίας. Γραφικά άσπρα χωριουδάκια στη σειρά και πολλοί τουρίστες στα παραθαλάσσια θέρετρα μιας από τις πιο τουριστικές ευρωπαϊκές ακτές.


Κόρδοβα


Χτισμένη από τους Ρωμαίους, διατηρεί τα περισσότερα ρωμαϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία από οποιαδήποτε πόλη της Ανδαλουσίας. Είναι επίσης η πόλη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς το καλοκαίρι ξεπερνά τους 40οC.


Κάντιθ


Από τα πιο γνωστά –και αγαπητά στους τουρίστες– παραθαλάσσια μέρη της Ανδαλουσίας. Η πιο όμορφη και δημοφιλής παραλία του Κάντιθ είναι η μικρή Πλάγια ντε λα Καλέτα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα κάστρα του Σαν Σεμπαστιάν και της Σάντα Καταλίνα.


Μάλαγα


Η πατρίδα του Πικάσο και πιο γνωστή πόλη της Κόστα ντελ Σολ μοιράζεται ανάμεσα στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου, που μαρτυρούν το μεγαλείο του 19ου αιώνα, και στο πολύβουο λιμάνι με τα κρουαζιερόπλοια.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ