Σαγκάη

Τι να δείτε

The Bund Η αποβάθρα που στις αρχές του 20ού αιώνα υποδέχτηκε τα φιλόδοξα όνειρα των διεθνών μεταναστών πεζοδρομήθηκε και τώρα φιλοξενεί σικάτες μπουτίκ. Υπέροχα νεοκλασικά και art deco κτίρια, όπως το λουσάτο «Peace Hotel» του 1929, κρατούν τις μνήμες ζωντανές.
People’s Square
Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα –αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά– κτίρια της πόλης κοσμούν τη στιλιζαρισμένη πλατεία και το γειτονικό πάρκο, όπου θα πάρετε μια ανάσα προτού ξεκινήσετε ένα μαραθώνιο shopping στον πεζόδρομο Nanjing.
Μουσείο Σαγκάης
Η εντυπωσιακή μοντέρνα πρόσοψη κρύβει πίσω της ανεκτίμητα μπρούτζινα αγάλματα, κεραμικά, πίνακες, έπιπλα, νομίσματα και καλλιγραφίες, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη μερικούς αιώνες (και δυναστείες) πίσω στον κινεζικό πολιτισμό.
Πάρκο Fuxing
Μια όαση σε στιλ γαλλικό, με σιντριβάνια, παρτέρια, κιόσκια και, φυσικά, την κεντρική λίμνη – αλλά και άφθονο χώρο σε χορευτές, φαν του τάι τσι και παίχτες του Mahjong.
Κήπος Yuyuan
Χαλαρώστε στη σκιά γέρικων δέντρων ή ακολουθήστε τα παιχνιδιάρικα ζιγκ-ζιγκ πάνω απ’ τη λίμνη για να πιείτε τσάι στο Huxinting, το παλιότερο τεϊοποτείο της Σαγκάης (19ος αιώνας).
Ακροβάτες
Ιπτάμενες φιγούρες, μπολ που εκτοξεύονται στον αέρα, κινέζικες ομπρέλες, χούλα-χουπ και κορμιά από πλαστελίνη – μερικά μόνο απ’ τα ταλέντα των Κινέζων ακροβατών (όπως οι διάσημοι Ακροβάτες της Σαγκάης) που θα τους θαυμάσετε στην πιο αυθεντική τους εκδοχή.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner