Λάρνακα

Τι να δείτε

Βυζαντινό Μουσείο Αγίου Λαζάρου
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Η συλλογή του περιλαμβάνει εικόνες, τεχνουργήματα και σκεύη.
Φρούριο Λάρνακας
Στα νότια της παραλίας των Φοινικούδων, χτίστηκε το 13ο αιώνα. Σε αρκετά από τα δωμάτιά του θα δείτε εκθέματα αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία του. Το καλοκαίρι η αυλή του διατίθεται για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τέμενος Τούζλα
Πίσω από τα ερείπια του αρχαίου Κιτίου, είναι ένα από τα κτίρια-σύμβολα της πόλης. Στο παρελθόν ήταν βυζαντινή εκκλησία και μετατράπηκε σε τέμενος μετά την οθωμανική κατοχή του 1571. Ο μιναρές χτίστηκε στη βάση του παλιού καμπαναριού.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Περιλαμβάνει μεγάλες συλλογές από ντόπια ερπετά, έντομα, πουλιά και ζώα, απολιθώματα με σχηματισμούς πετρωμάτων καθώς και φυτά από την Κύπρο και τις γειτονικές χώρες. Αρχαιολογικό Μουσείο
Παρουσιάζει ευρήματα από τους νεολιθικούς οικισμούς Χοιροκοιτία και Τέντα αλλά και από την αρχαία πόλη-βασίλειο Κίτι.
Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας
Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, είναι ένας από τους καλύτερα συντηρημένους οικισμούς της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ιερός Ναός Παναγίας Αγγελόκτιστης
Η «χτισμένη από τους αγγέλους» βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα βρίσκεται στο Κίτι. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα κομμάτια βυζαντινής τέχνης της εποχής του Ιουστινιανού, το σπάνιο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα που απεικονίζει την Παρθένο με το βρέφος ανάμεσα σε δύο αρχαγγέλους.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ