Σαν Σεμπαστιάν

Τι να δείτε

Palacio del Mar - Aquarium
Το πρόσφατα ανακαινισμένο ενυδρείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης και προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών. Εντύπωση προκαλούν ο τεράστιος σκελετός φάλαινας και το υποθαλάσσιο τούνελ.
Funicular de Igeldo
Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος βρίσκεται στην πλαγιά ενός απότομου λόφου και αποτελείται από δύο βαγόνια που μεταφέρουν επιβάτες ταυτόχρονα πάνω και κάτω. Καλύπτει μια μικρή απόσταση (περίπου 300 μ.), η οποία συνδέει την Playa de Ondarreta με το πάρκο ψυχαγωγίας στην κορυφή του λόφου Igueldo και προσφέρει μοναδική θέα στον κόλπο La Concha.
Parque de Atracciones Monte Igueldo
Από τις αρχές του 20ού αιώνα που λειτουργεί αυτό το πάρκο αναψυχής, αποτελεί πόλος έλξης κυρίως για οικογένειες. Εκτός από τα διάφορα παιχνίδια, διαθέτει εστιατόρια, cafes και καταστήματα με αναμνηστικά (www.monteigueldo.es).
Kursaal
Ένα σύγχρονης αρχιτεκτονικής σχεδίασης συνεδριακό κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 20ού αιώνα. Διαθέτει δύο μεγάλες αίθουσες συναυλιών και άπλετο εκθεσιακό χώρο καθώς και cafe κι εστιατόριο. Εδώ διοργανώνονται φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας αλλά και θεματικές εκθέσεις.
Plaza de la Constituciοn
Η σχεδόν 200 ετών Πλατεία Συντάγματος είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο εντυπωσιακές της πόλης. Διαθέτει κτίσματα αυθεντικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ εδώ λαμβάνουν χώρα και διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, εδώ βρίσκεται και το παλιό δημαρχείο, το οποίο τώρα στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Parte Vieja
Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και cafes. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και ατμόσφαιρα, ενώ στους πεζόδρομούς της φιλοξενούνται συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Λιμάνι του Σαν Σεμπαστιάν
Ένα ιδιαίτερα γραφικό μέρος της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος, όπου θα βρείτε εστιατόρια, καταστήματα αλλά και μουσεία.
Plaza Buen Pastor
 Ένας σημαντικός δημόσιος χώρος στο κέντρο της πόλης. Χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα δίπλα στον εκπληκτικό Catedral de Buen Pastor και διαθέτει αρκετά ιστορικά κτίρια.
Teatro Principal
Ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’30, έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις όλο το χρόνο – ανάμεσά τους και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν (τον Οκτώβριο).

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ