Αζόρες

Τι να δείτε

Forte de Sao Joao Baptista
Το φρούριο στέκει στη ρίζα του Monte Brazil, στο νότιο τμήμα της πόλης Angra do Heroismo στην Terceira. Στα συνολικά 5 χλμ. που καταλαμβάνει η περίμετρός του θα δείτε τάφρους και πυργίσκους, ενώ στο εσωτερικό του το παρεκκλήσι της Santa Catarina de Sena, το Palacio dos Capitaes Generais (Παλάτι του Κυβερνήτη) και την εκκλησία του Sao Joao Baptista (Ιωάννης ο Βαπτιστής).
Museu Carlos Machado
Στεγάζεται στο χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το μοναστήρι του Santo Andre στην Ponta Delgada (Sao Miguel). Στη συλλογή του θα βρείτε κάποια από τα σημαντικότερα έργα που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό, την Ιστορία, τη θρησκεία, την καθημερινή ζωή κ.ά. των κατοίκων των Αζορών και συλλογές με βοτανολογικό, γεωλογικό και ορυκτολογικό ενδιαφέρον.
Igreja de Nossa Senhora da Purificacao
Η εκκλησία της Παναγίας της Κάθαρσης, γνωστή και ως εκκλησία της Υπαπαντής, χτίστηκε το 1537 στη Santa Maria. Με ιδιαίτερη μπαρόκ πρόσοψη και διακοσμημένη με πετρώματα βασάλτη, είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς τόπους εδώ.
Αμπελώνες του Pico
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκονται στις ρίζες του βουνού Pico και χρονολογούνται από το 15ο αιώνα. Έξτρα πόντους ομορφιάς δίνουν τα τοιχία από βασάλτη που χωρίζουν τα αμπέλια (http://whc.unesco.org/en/list/1117).
Igreja de Santa Barbara
Ο πλούσιος μπαρόκ ναός της Αγίας Βαρβάρας με την ασπρόμαυρη πρόσοψη χτίστηκε το 18ο αιώνα στην περιοχή Manadas στο Sao Jorge κι έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο. Στο εσωτερικό του θα θαυμάσετε την ξυλόγλυπτη κέδρινη οροφή, το σκαλισμένο χρυσό στο βωμό και στους τοίχους αλλά και πολύχρωμα κεραμεικά πάνελ.
Museu da Graciosa
Στις συλλογές του θα βρείτε εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν κατά παράδοση οι επαγγελματίες της περιοχής (π.χ. φαλαινοθήρες, αμπελουργοί, παραγωγοί σιτηρών κ.ά.), νομίσματα, καρτ ποστάλ, εφημερίδες και φωτογραφίες αλλά κι ένα τυπικό παλιό σπίτι της περιοχής πλήρως επιπλωμένο και διακοσμημένο.

Guide