Πόρτο

Τι να δείτε

Γέφυρα Dom Luis Ι
Αψιδωτή μεταλλική γέφυρα, ενώνει από το 1886 τις δύο όχθες του Ντούρο και αποτελεί την πιο γνώριμη εικόνα του Πόρτο. Διαθέτει δύο επίπεδα: το κάτω για τα αυτοκίνητα και το επάνω για τους πεζούς και το μετρό, με μαγευτική θέα τόσο στο ποτάμι όσο και στην πόλη.
Οινοποιείο Ramos Pinto
Το προάστιο Gaia διαθέτει συνολικά 60 οινοποιεία. Το Ramos Pinto είναι από τα διασημότερα και παράγει κυρίως πόρτο και μπράντι (από το 1880). Στα κελάρια, στο μουσείο και στη βιβλιοθήκη του πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνοδεύονται από γευστική δοκιμή (www.ramospinto.pt ).
Palacio da Bolsa
Το Παλάτι του Χρηματιστηρίου ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία της εμπορικής ένωσης της πόλης το 1910. Μπαίνοντας, θα δείτε την αίθουσα των συναλλαγών Patio das Nacoes και την αίθουσα χορού Salao Αrabe, της οποίας οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με 18 κιλά χρυσό, όπως και το elegant εστιατόριο-wine bar «O Commercial» (www.palaciodabolsa.pt , www.ocomercial.com  ).
Majestic Cafe
Το απόλυτο αρτιστίκ στέκι για καφέ βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στον εμπορικό δρόμο Santa Catarina. Ο χρόνος εδώ έχει κυριολεκτικά σταματήσει στην μπελ επόκ και το 1921, όταν άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά ως λουξ «Cafe Elite» (www.cafemajestic.com ).
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Βρίσκεται στη λεωφόρο Boavista και προσελκύει κάθε χρόνο τους φίλους της αρχιτεκτονικής. Στον ίδιο χώρο θα συναντήσετε το τους μοντέρνους κήπους Serralves με τα αγάλματα και την αρ ντεκό ροζ έπαυλη Casa de Serralves, στην οποία φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις (www.serralves.pt  ).
Museu Nacional Soares dos Reis
Το πρώτο δημόσιο μουσείο της χώρας στεγάζεται στο παλάτι Carrancas του 18ου αιώνα και περιλαμβάνει στη συλλογή του από νεολιθικά γλυπτά μέχρι εκθέματα μοντέρνας τέχνης ( www.mnsr.imc-ip.pt/pt-PT/Default.aspx ).
Καθεδρικός Se do Porto Ναός ρωμαϊκού ρυθμού με γοτθικές και μπαρόκ αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες κι εντυπωσιακή πρόσοψη, που ολοκληρώθηκε το 13ο αιώνα. Στο υψηλότερο σημείο του ιστορικού κέντρου, φαντάζει ακόμη πιο επιβλητικός το βράδυ που φωταγωγείται. Δείτε τη θέα της πόλης και του Ντούρο από τον περίβολο.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ