Κίεβο

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Ανάμεσα στα πιο παραδοσιακά πιάτα συγκαταλέγεται η παχύρευστη σούπα borsch, η οποία στην πιο κλασική εκδοχή της φτιάχνεται με παντζάρια. Το holubtsi είναι ένα είδος λαχανοντολμά, ενώ τα μαλακά ζυμαρένια varenyky γεμίζονται με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε – από πατάτες, κρέας και τυρί μέχρι κεράσια και βατόμουρα. Τέλος, το salo είναι ένα spread από χοιρινό λαρδί, το οποίο αλείφεται στο ψωμί αντί για βούτυρο.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner