Χιλή

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Κύρια συστατικά της τοπικής κουζίνας, η οποία σερβίρεται στις παραδοσιακές ταβέρνες picadas, είναι τα θαλασσινά, το μοσχαρίσιο κρέας και τα φρέσκα λαχανικά. Κλασικό πιάτο είναι οι empanadas de pino (πιτάκια με κρέας, κρεμμύδια, βραστά αβγά και τυρί), ενώ το ίδιο μείγμα τοποθετείται σε πήλινα σκεύη, σκεπάζεται από ένα χυλό από καλαμποκάλευρο και ονομάζεται pastel de choclo. Ομοίως, οι humitas είναι ένα κέικ από καλαμποκάλευρο που τυλίγεται σε καλαμποκόφυλλα και βράζεται στον ατμό, ενώ σερβίρεται με ensalada chilena (ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο). Το curanto είναι τοπικό φαγητό του νησιού Chiloe (πατάτες, κοτόπουλο, λουκάνικα και μύδια) και σερβίρεται πάνω σε ζεσταμένες πέτρες. Η σούπα Cazuela, πάλι, περιέχει μοσχάρι ή κοτόπουλο, κολοκύθια, καλαμπόκι, καρότα, κρεμμύδι και σκόρδο. Σε ένα καλό παραδοσιακό τραπέζι θα βρείτε επίσης Pebre, ένα πιάτο με ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια, κόλιαντρο και πάστα καυτερής πιπεριάς, το οποίο αποτελεί συνοδευτικό για όλα τα πιάτα.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ