Λισαβόνα

Τι να δείτε

Πύργος του Belem
Μνημείο από την Εποχή των Μεγάλων Εξερευνήσεων, χτίστηκε κατά τη βασιλεία του Μανουέλ Ι (και συγκεκριμένα το 1515), με σκοπό να αποτελέσει κομμάτι της άμυνας της πόλης. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισκτικής Κληρονομιάς της UNESCO, μπορείτε να επισκεφθείτε τα βασιλικά διαμερίσματα, το παρεκκλήσι, την αίθουσα ακροάσεων – μη χάσετε όμως με τίποτα τη μαγευτική θέα από την κορυφή (www.torrebelem.pt/pt/index.php ).
Βοτανικοί κήποι του Εδουάρδου VII
Αστική όαση βόρεια της λεωφόρου Da Liberdade και της πλατείας Marques de Pombal, με πλούσια βλάστηση και σιντριβάνια. Αναζητήστε το κρύο θερμοκήπιο (estufa fria) με τις φτέρες και τις καμέλιες, το ζεστό (estufa quente) με τα καφεόδεντρα και τα μάνγκο και το γλυκό (estufa doce) με τους κάκτους.
Κάστρο του Sao Jorge
Στέκει επιβλητικό στην κορυφή της πόλης από το 2ο π.Χ. αιώνα, έχοντας επιβιώσει από την εποχή των Βησιγότθων, των Μαυριτανών, των Σταυροφοριών κ.λπ. Πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στο εσωτερικό, στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του (www.castelodesaojorge.pt ).
Mosteiro dos Jerοnimos
Από την Ύστερη Γοτθική περίοδο της Λισαβόνας και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1983, το μοναστήρι φιλοξενεί το Ναυτικό και το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί, μάλιστα, ανακοινώθηκε πρώτα, το 1498, από τον Βάσκο ντα Γκάμα η ανακάλυψη του θαλάσσιου δρόμου για τις Ινδίες (www.mosteirojeronimos.pt/en ). Elevador de Santa Justa
Ο δημοφιλής σιδερένιος ανελκυστήρας, έργο του Ραούλ Μεσνιέ (μαθητής του Γκιστάβ Άιφελ), ενώνει τα στενά της Baixa με την πλατεία Carmo. Για να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών, επισκεφθείτε τον νωρίς το πρωί.
Πλατεία Εμπορίου
Σε κοντινή απόσταση από τον Τάγο, και σε σχέδιο του Marques de Pombal, εδώ κλέβουν την παράσταση το άγαλμα του βασιλιά Χοσέ I και η θριαμβική αψίδα Arco da Rua Augusta. Σημειώστε πως εδώ δολοφονήθηκε και ο προτελευταίος βασιλιάς της χώρας Κάρλος I.
Oceanario
Το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ενυδρείο φιλοξενεί οκτώ χιλιάδες είδη που κολυμπούν σε επτά εκατομμύρια λίτρα νερό. Ιδανικό για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα είτε είστε με παιδιά είτε όχι (www.oceanario.pt ).
Καθεδρικός του Se
Χτισμένος στη θέση ενός μαυριτανικού τζαμιού το 1150, στο ρωμαϊκού και γοτθικού ρυθμού ναό θα δείτε θρησκευτικούς θησαυρούς κι ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών. Η επιβλητική του πρόσοψη με τους δύο πύργους είναι χαρακτηριστική αρκετών πορτογαλικών ναών εκείνης της εποχής.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ