Μπαχάμες

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Η τοπική κουζίνα είναι νησιωτική, με ιδιαίτερη προτίμηση στις καραβίδες, στα καβούρια, στις σφυρίδες και στα λυθρίνια. Το conch είναι ένα μαλάκιο, σαν θαλάσσιο σαλιγκάρι, το οποίο οι ντόπιοι αγαπούν ιδιαίτερα και το μαγειρεύουν με όλους τους τρόπους, από σαλάτα μέχρι σούπα και πανέ, ενώ –πέρα από αφροδισιακό– θεωρούν ότι κάνει καλό και στο hangοver! Οπότε το επόμενο πράγμα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι το ρούμι, το οποίο εδώ είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Έχουν δημιουργήσει τα δικά τους κοκτέιλ –όλα με βάση το ρούμι–, με πιο δημοφιλές το Bahama Mama (λικέρ καφέ, λικέρ καρύδα, χυμός λεμόνι, χυμός ανανά). Αν πάλι δεν είστε fan, εδώ φτιάχνουν και πολύ ωραία fruit punch χωρίς αλκοόλ.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ