Μαυρίκιος

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Ένα σημαντικό ατού του νησιού είναι η γευστική ποικιλία που προσφέρει και οι πολλαπλές επιρροές από εθνικές κουζίνες: κρεολέζικες, κινέζικες, ευρωπαϊκές και ινδικές γεύσεις, κατά κανόνα πολύ καλοφτιαγμένες. Χαρακτηριστικά πιάτα το rougaille (ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα με σκόρδο, τσίλι, τζίντζερ), το sounouk (παστό ψάρι), το daube de poisson (κοκκινιστό βραστό ψάρι σε κρεολέζικο στιλ) και βέβαια η τοπική εκδοχή biryani (ρύζι μπασμάτι με λαχανικά και θαλασσινά). Τα περισσότερα εστιατόρια των ξενοδοχείων προσφέρουν κορυφαία ποιότητα και ποικιλία.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ