Κένυα

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Όταν έφτασαν οι Πορτογάλοι στην Κένια το 1496, έφεραν μαζί τους και γεύσεις Βραζιλίας! Μπανάνα, ανανάς, τσίλι, αραβόσιτος, γλυκοπατάτες, μανιόκα ενσωματώθηκαν στις τοπικές κουζίνες, που, όπως είναι φυσικό, βασίζονται στο φρέσκο ψάρι (στα παράλια) και το κρέας, καθώς και στα λαχανικά. Από τότε Ινδοί, Άραβες, Ευρωπαίοι και Πακιστανοί έχουν εμπλουτίσει τη γευστική παλέτα, ενώ κάθε φυλή έχει το δικό της χαρακτηριστικό πιάτο. Η χώρα παράγει έξοχο καφέ και τσάι (τρίτη παγκοσμίως μετά την Κίνα και την Ινδία). Δοκιμάστε το χαρακτηριστικό Nyama Choma, ψητό βοδινό ή κατσικίσιο κρέας, συνοδεία ugali (ψωμάκια από αραβόσιτο, μανιόκα ή κεχρί) και δροσερής σαλάτας Kachumbari, με τη δημοφιλέστατη τοπική μπίρα Tusker.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ