Τυνησία

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Η τυνησιακή κουζίνα παρουσιάζει την ποικιλομορφία που διαθέτει και το ίδιο το τοπίο της Τυνησίας. Στον Βορρά θα διακρίνετε όλα τα χαρακτηριστικά της Μεσογείου –ελαιόλαδο, πολύ φρέσκο ψάρι και θαλασσινά–, πάντα με την ένταση που προσθέτουν τα αραβικά μπαχαρικά. Αν και τα τουριστικά εστιατόρια έχουν χαμηλώσει αισθητά την ένταση, η τυνησιακή γεύση είναι ιδιαίτερα καυτερή και αρωματική. Ο πλούτος των τοπικών προϊόντων και οι πολλαπλές διασταυρώσεις με τις διάφορες κουλτούρες που ευδοκίμησαν στον τόπο (Γάλλοι, Εβραίοι, Ανδαλουσιάνοι, Ιταλοί, Μαλτέζοι, Τούρκοι) «γράφουν» πάνω στην κουζίνα: κους κους σε πολλές παραλλαγές (με ψάρι, αρνί, κοτόπουλο, λαχανικά), τυνησιακό ταζίν (ψητό μείγμα κρέατος-λαχανικών), η πανταχού παρούσα σαλάτα Μεσούια (ψητές πιπεριές με μπαχαρικά) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα μέσα στα πιάτα. Όλα συνοδεύονται από χαρίσα, πάστα καυτερής πιπεριάς. Αξίζει να αναφερθεί ότι και το τυνησιακό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αναζητήστε ετικέτες όπως Magon, Jour et Nuit, και Mornag της Vignerons de Carthage.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ