Ιορδανία

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Τα εστιατόρια στο Αμάν φημίζονται για την τοπική κουζίνα τους. Θα δοκιμάσετε falafel, fatteh (ένα πιάτο φτιαγμένο από κομματάκια ψωμιού βουτηγμένα στο λεμόνι, με ελαιόλαδο και πολύ σκόρδο), shawarma (πίτα γεμισμένη με πικάντικο αρνί ή κοτόπουλο που έχει πρώτα ψηθεί στο grill με hummus, ένα ντιπ από ρεβίθι, και κρεμμύδι), mashawi (σουβλάκι) και hummus που συνοδεύει σχεδόν όλες τις σπεσιαλιτέ. Θα τα βρείτε σε μικρά μαγαζάκια στους εμπορικούς δρόμους. Βέβαια, μην ξεχνάμε τα παραδοσιακά ανατολίτικα γλυκά με το υπέροχο βούτυρο. Να θυμάστε ότι οι κουζίνες των εστιατορίων κλείνουν νωρίς – γύρω στις 9 το βράδυ.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ