Σαρδηνία

Τι να δείτε

Κάλιαρι
Στο κέντρο του θα βρείτε το Castello, την παλιά συνοικία με τα αριστοκρατικά κτίρια, και το μεγαλοπρεπή καθεδρικό. Δεσπόζουσα θέση στην πόλη έχουν η Piazza Matteotti, το κυβερνείο και η Piazza della Costituzione. Γύρω από το Κάλιαρι εκτείνεται μια περιοχή με αλυκές και λίμνες που αποτελούν καταφύγιο αποδημητικών πουλιών – οπότε αν είστε η περίοδος μεταξύ Αυγούστου και Μαρτίου προσφέρεται για bird watching. Κινηθείτε επίσης (από την ορεινή ενδοχώρα) προς τα βόρεια μέχρι τα nuraghi, τα προϊστορικά πέτρινα κωνικά κτίσματα που μοιάζουν με ινδιάνικες σκηνές, καθώς και για να δείτε τα φελλόδεντρα, για τα οποία φημίζεται το νησί.
Dorgali
Στην ανατολική ακτή του νησιού, η αρχαία αποικία των Σαρακηνών διαθέτει εντυπωσιακά φυσικά τοπία, άγριες ακτές και αξιοσημείωτους προϊστορικούς χώρους. Εδώ βρίσκονται και η προστατευόμενη περιοχή φυσικού κάλλους Parco Nazionale del Gennargentu, και το βουνό Albo, το οποίο θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ορειβασίας. Μοναδική εμπειρία το πράσινο τρενάκι που περνάει από τα ωραιότερα μέρη του νησιού.
Galtelli
Λίγο πιο πάνω από το Dorgali, αυτή η πόλη είναι τόσο όμορφη, που μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό – ιδιαίτερα το ιστορικό της κέντρο. Τα λιθόστρωτα δρομάκια με τα γραφικά παλιά κτίρια και τα δεκάδες μικρά εκκλησάκια που θα βρείτε στο δρόμο σας ενδείκνυνται για ρομαντικούς περιπάτους.
Sassari
Στα βορειοδυτικά του νησιού, πρόκειται για τη δεύτερη πιο γνωστή πόλη του. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Piazza d’Italia με το μεγαλοπρεπές παλάτι και τη Fontana di Rosello. Επισκεφθείτε επίσης το αξιόλογο αρχαιολογικό της μουσείο αλλά και την εκκλησία Santissima Trinita di Saccargia, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη.
Alghero
Στα βορειοδυτικά παράλια του νησιού θα συναντήσετε μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις του: ιδρύθηκε από τους Γενουάτες, κατακτήθηκε από τους Αραγόνες και αποικήθηκε από Ισπανούς της Βαρκελώνης και της Βαλένθια. Μια βόλτα στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης θα σας θυμίσει το Barrio Gotico της Βαρκελώνης. Και η διάλεκτος που μιλούν οι ντόπιοι θα σας θυμίσει τα καταλανικά. Ακόμη, από το λιμάνι του μπορείτε να κάνετε θαλάσσιες εξορμήσεις με εκδρομικά πλοιάρια στη χερσόνησο Stintino με τις κάτασπρες παραλίες, στην Argentiera με τα παλιά ορυχεία ασημιού και ψευδαργύρου αλλά και στη Σπηλιά του Ποσειδώνα.
Tharros Το αρχαίο φοινικικό-ρωμαϊκό λιμάνι δημιουργεί ένα φυσικό κυματοθραύστη στον κόλπο του Oristano και περιβάλλεται από παραλίες με λευκή άμμο. Πάρτε μαζί και το μαγιό σας για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ξενάγηση στα μνημεία – highlight η παραλία Arutas.
San Salvatore
Λίγο πάνω από το Tharros, αυτή η πόλη συνδέει τον προϊστορικό με το ρωμαϊκό και το χριστιανικό πολιτισμό.
Costa Smeralda
 Η βόρεια είναι και η πιο κοσμοπολίτικη πλευρά της Σαρδηνίας. Τροπικά τιρκουάζ νερά και γρανιτένιοι βράχοι, πολυτελείς βίλες και μεγάλα ξενοδοχεία. Αυτό είναι το σκηνικό των ακτών γύρω από την Costa Smeralda, με το γραφικό λιμανάκι Porto Cervo να αποτελεί καταφύγιο για τα κότερα. Αξίζει να κάνετε και μια εκδρομή στο Arcipelago della Maddalena με τα κρυστάλλινα νερά και τα επτά νησάκια, τα οποία λατρεύουν οι ντόπιοι.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ