Λουξεμβούργο

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Η τοπική κουζίνα έχει πολλές επιρροές από τη γαλλική και τη γερμανική. Το εθνικό πιάτο είναι το judd mat gaardebounen (καπνιστό χοιρινό σερβιρισμένο σε παχύρευστη κρέμα με πατάτες και φασολάκια) και άλλες σπεσιαλιτέ είναι τα ferkelsrippchen (ψητά χοιρινά παϊδάκια), liewekniddelen mat sauerkraut (κεφτεδάκια από συκώτι με λάχανο) και kachkeis (τυρί μαγειρεμένο με φρούτα και λικέρ), ο αστακός a-la luxembourgeoise και διάφορα πιάτα με πέστροφα.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ