Αμάλφι - Ιταλική Ριβιέρα

Τι να δείτε

Αμάλφι
Το μέρος από όπου πήρε το όνομά της ολόκληρη η ακτή είναι στριμωγμένο ανάμεσα στα βουνά και στη θάλασσα. Από το ένδοξο παρελθόν του ως ναυτιλιακής υπερδύναμης έχουν απομείνει ελάχιστα ίχνη, ωστόσο είναι άκρως δημοφιλές λόγω της γραφικής ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής του. Αξίζει η βόλτα στον καθεδρικό Duomo di Sant'Andrea, στο οπλοστάσιο και το Μουσείο Χαρτιού (www.museodellacarta.it).
Ποζιτάνο
Η αμφιθεατρική δόμηση, τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με το ξεθωριασμένο κόκκινο χρώμα και τις θολωτές οροφές καθώς και οι μικροί, γραφικοί κήποι αποτέλεσαν ιδανικό σκηνικό για τις ταινίες Only You και Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ. Ωστόσο, αν θέλετε να περιηγηθείτε την πόλη όπως οι ήρωες των ταινιών, πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση (ή να θέλετε να αποκτήσετε!) καθώς υπάρχουν παντού σκαλιά. Must είναι η επίσκεψη στη μικρή εκκλησία Santa Maria Assunta στην παραλία.
Πραϊάνο
Ένα ψαροχώρι στην πλαγιά του βουνού Sant'Angelo. Λίγο πιο έξω υπάρχει μια μικρή, γραφική παραλία, η Marina di Praia, περικυκλωμένη από σπίτια ψαράδων.
Ραβέλο
Ιδανικό για όσους επιζητούν ηρεμία, το Ραβέλο δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό. Αξίζει να επισκεφθείτε τη Villa Rufolo, η οποία χτίστηκε από την ομώνυμη οικογένεια το 13ο-14ο αιώνα και τροποποιήθηκε κατά το 19ο. Θαυμάστε την αυλή με τις διπλές αψίδες και τους τροπικούς κήπους που αποτέλεσαν έμπνευση για τον Βάγκνερ ώστε να συνθέσει τον Πάρσιφαλ - εδώ διοργανώνεται, άλλωστε, και το Φεστιβάλ Βάγκνερ. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται επίσης η εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής Villa Cimbrone (του 19ου αι.) και η εκκλησία του πολιούχου της πόλης Αγίου Παντελεήμονα.
Βιέτρι
Πάνω στη θάλασσα, στον κόλπο του Σαλέρνο, αυτό το γραφικό χωριό έχει παράδοση στα κεραμικά, η οποία φτάνει πίσω στο 15ο αιώνα. Στο πάρκο της Villa Guariglia στεγάζεται, μάλιστα, και το Μουσείο Κεραμικών.

banner
Guide
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ